Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με μόνο γνώμονα την ψηφοθηρία η απάντηση της Περιφερειακής Αρχής στο κάλεσμα του Υπουργού

Δείχνοντας για ακόμη μία φορά την ανευθυνότητα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του μεταναστευτικού, που τόσο πολύ έχει ταλανίσει για χρόνια το νησί μας, η Περιφερειακή Αρχή δηλώνει για ακόμη μία φορά απούσα, δίχως να επιθυμεί ουσιαστικά να δώσει λύση και τέλος στο ζήτημα αυτό.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση και ο Υπουργός δίνει εντός και εκτός Ελλάδας αγώνα για να λυθεί οριστικά το μεταναστευτικό και να μπορέσουν πλέον τα νησιά και οι πολίτες τους να σχεδιάσουν την αναπτυξιακή στρατηγική του τόπου τους, η Περιφερειακή Αρχή, λειτουργώντας ως τροχοπέδη, διαιωνίζει ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει λυθεί εχθές, αφού η πλειοψηφία των Χιωτών συμφωνεί ότι η ύπαρξη μίας δομής, θα αποτελέσει μέτρο προστασίας και ασφάλειας απέναντι σε μία τόσο ασταθή πολιτικά χώρα.

Η Περιφερειακή αρχή δείχνει με τη στάση της για ακόμη μία φορά ο στόχος της είναι μόνο ψηφοθηρικός και τα επιχειρήματα περί μεγέθους της δομής και αριθμού διαμενόντων είναι προφάσεις εν αμαρτία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου:

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και την βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως ποικιλοτρόπως έχει εκφραστεί και συνεχίζει να εκφράζεται, δεν θα συμμετάσχει την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στην συζήτηση για το μεταναστευτικό στο ΟΜΗΡΕΙΟ Χίου.

Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης αντιπροτείνει ως μόνη λύση την απομάκρυνση από τη νήσο της Χίου των ολίγων εκατοντάδων εναπομεινάντων μεταναστών. Οιαδήποτε δομή σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας με την Τουρκία αντιτίθεται στα εθνικά μας συμφέροντα.

 

Από την πλευρά του το Πολιτικό Γραφείο του κ. Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Η Περιφέρεια τώρα υπερκεράζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε δομή για καταγραφή, να φύγουν όλοι…. Η επόμενη κίνηση θα ζητήσει να μετακινηθούν τα νησιά μακριά από τα σύνορα…. Τι όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν με ανακοινώσεις λύναμε προβλήματα… Θα είχαμε πρώτα από όλα διώξει τον κορωνοϊό»

 

Γράφει η Μαρία Μ. Κάργα 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement