Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μουτζούρης: Για την πορεία των έργων στη Χίο – Δυσαρεστημένος με το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι»

Για την πορεία των έργων στη Χίο που έχουν ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν μίλησε στα τοπικά μέσα το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Την έντονη απογοήτευσή του δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι», που αντί του χρονοδιαγράμματος  έναρξης – ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων  εργασιών, καταλήγει στην απόφαση ανάγκης νέων μελετών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.

«Δεν γίνονται ενέργειες για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι. Είναι έργο που έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είμαι σε συχνή επαφή μαζί τους και ακούω αοριστίες. Λάθος αναγράφεται ότι τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν το έχουν πάρει στα σοβαρά. Δεν καταλαβαίνω γιατί το Υπουργείο επικαλείται συνέχεια ότι χρειάζονται νέες μελέτες. Είναι κρίμα να καθυστερούν έργα ζωτικής σημασίας σαν κι αυτό … είμαι πολύ δυσαρεστημένος», τόνισε ο κ. Μουτζούρης, εκφράζοντας τη έντονη δυσπιστία του, ως μηχανικός, ότι το φράγμα θα ολοκληρωθεί το 2023.

Όσον αφορά τη μελέτη του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς έχουν δοθεί όλες οι ημερομηνίες για τις εργασίες περατώσεων, συμπληρώνοντας ότι πριν το καλοκαίρι το νοσοκομείο θα είναι έτοιμο. Παράλληλα, σημείωσε ότι με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται και το έργο της μετατόπισης του  παραλιακού δρόμου του Αεροδρομίου Χίου.

«Το βασικότερο είναι η επέκταση του Αεροδρομίου της Χίου, το οποίο έχει αναλάβει το  Υπουργείο. Εμείς βοηθάμε την επέκταση του αεροδρομίου, συμβάλλοντας στην ανάπλαση  του δρόμου», προσθέτοντας ότι εντός του Ιανουαρίου θα δημοπρατηθεί το αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής του Κονταριού.

Στα μέσα του Ιανουαρίου προβλέπεται να εγκριθεί και το τελικό πρακτικό για την ανάθεση της μελέτης Λιλικάς – Θόλος: «Πρόκειται για μία απαραίτητη μελέτη που θεωρώ πως θα βοηθήσει», υπογράμμισε.

Σχετικά με την παράκαμψη του Βροντάδου, ο κ. Μουτζούρης δήλωσε πως εντός πάλι του Ιανουαρίου θα σταλούν δύο εναλλακτικές λύσεις από τους μελετητές, με μία συγκριτική αξιολόγηση, προκειμένου να προχωρήσει κι αυτό το έργο: «Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο χρήσιμο και απαραίτητο έργο στο νησί, λόγω της δυσκολίας που υπάρχει στην πρόσβαση από τον Βροντάδο προς τη Βόρεια Χίο. Πρέπει να βρεθεί λύση. Αν υπάρξουν αντιδράσεις, δεν γνωρίζω. Εμείς θελουμε να το προχωρήσουμε», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Ford Puma με τη κορυφαία άνεση και πρακτικότητα, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους, έχει δικαίως...

Advertisement