Επιμελητήριο Χίου: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση» - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιμελητήριο Χίου: «Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση»

Ανακοίνωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Παντελή Λεγάτου αναφορικά με την διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών

Το Επιμελητήριο Χίου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι εδώ που βρισκόμαστε η ευρύτερη δυνατή συναίνεση είναι η μόνη λύση και η αιφνιδιαστική προσπάθεια επιβολής μίας μη αποδεκτής λύσης, θα πυροδοτήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που σκοπεύει να επιλύσει.
Επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας και ελπίζουμε αυτές να βρουν ευήκοα ώτα αυτή τη φορά:

Το Επιμελητήριο Χίου έχει με σαφήνεια εκφρασθεί αναφορικά με την ορθή -κατά την άποψή του- διαχείριση της προσφυγικής κρίσης επισημαίνοντας ότι:

Οι ακριτικές περιοχές πρέπει να εξαιρεθούν από το σχεδιασμό της χωροθέτησης δομών φιλοξενίας και παραμονής προσφύγων-μεταναστών για πολλούς λόγους -κύρια εθνικούς-.

Είναι σαφές ωστόσο ότι υπάρχει η ανάγκη μίας και μόνης δομής εκτός αστικού ιστού με μικρή χωρητικότητα και συγκεκριμένη αποστολή: καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να συμφωνηθούν μηχανισμοί αποσυμφόρησης αλλά και σαφή χρονοδιαγράμματα για τη συγκεκριμένη δομή, όταν αυτή υπερβαίνει το συμφωνημένο αριθμό προσφύγων – μεταναστών. Η λογική του ξεχειλώματος των δομών πρέπει να σταματήσει.

Η ανάγκη αποσυμφόρησης και το κλείσιμο της ΒΙΑΛ είναι απολύτως επιτακτική για να κερδίσουν ξανά πίσω τη ζωή τους οι Καμποχωρούσοι, οι οποίοι ζουν σε μία ιδιότυπη ομηρεία εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν εμποδίζει την Κυβέρνηση από την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ δεδομένων των σχεδόν μηδενικών ροών. Πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των ταλαιπωρημένων Χαλκούσων που υποφέρουν τόσα χρόνια.
Βρισκόμαστε στο έκτο έτος της προσφυγικής κρίσης και δε συγχωρείται καμία αφέλεια από κανέναν. Ας δούμε όλοι καθαρά το συμφέρον των παιδιών μας και ας αποφασίσουμε βάσει ΜΟΝΟ αυτού του κριτηρίου.

Τέλος, σας καλούμε να αναλογισθείτε πόσες χιλιάδες ανθρωποώρες έχουν δαπανηθεί από φορείς αλλά και δημότες για την διευθέτηση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Αυτές οι ώρες λείπουν από τη συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης των νησιών μας. Το κόστος της χαμένης ευκαιρίας που πληρώνουμε είναι τεράστιο.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προτού μονομερείς ενέργειες πυροδοτήσουν εκ νέου το κλίμα δημιουργώντας εστίες κοινωνικής αναταραχής με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σε μία συγκινητική τελετή χοροστάτησε χθες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην Τρίγλια της Βιθυνίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην 15η θέση της λίστας των κορυφαίων ομάδων ποδοσφαίρου του πλανήτη για το 2021 όπως ανακοίνωσε η IFFHS είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, είναι του Μαξίμου Ομολογητού, της Αγίας Αγνής, του Αγίου Ευγενίου εκ Τραπεζούντας, του Αγίου Νεοφύτου του Μάρτυρος και του Αγίου Πατρόκλου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Viral έγινε ένας Μεξικανός τηλεοπτικός παρουσιαστής, στην προσπάθειά του να μεταπείσει αρνητές, αντεβολιαστές και γενικά όποιον δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση...