Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου: «Να μην πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι το «μάρμαρο»…»

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα, υπερωρίες, άδειες και πλήρης αποζημίωση όλων των εργαζομένων.

Η μεταφορική «Κασουδάκη Α.Ε.» ανακοίνωσε χωρίς καμία προειδοποίηση το κλείσιμο της εταιρίας πετώντας στο δρόμο περισσότερους από 230 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, περίπου 15 εργαζόμενους στη Χίο. Μερικές μέρες μάλιστα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα των ανταγωνισμών των μεγάλων εταιριών.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στους απολυμένους εργαζόμενους στη Χίο και σε όλη την Ελλάδα. Συντάσσεται με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας, που χωρίς να ωραιοποιούν την κατάσταση αναδεικνύουν τον πραγματικό υπεύθυνο, την ιδιοκτήτρια εταιρία αλλά και τις κυβερνήσεις.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο «Κασσουδακης» έβγαλε τεράστια κέρδη από τον κόπο και των ιδρώτα των εργαζομένων στο τιμόνι, στις αποθήκες και τα γραφεία, που φυσικά δεν τα μοιράστηκε με τους εργαζόμενους αλλά τους ξεζούμιζε ακόμα περισσότερο.

Όλα αυτά τα χρονιά η εταιρία εκμεταλλεύτηκε τους εργαζομένους στο έπακρο με εντατικοποίηση, υπερωρίες, μειώσεις μισθών και με κάθε τρόπο που δίνουν όλες οι κυβερνήσεις με τους νόμους που φέρνουν προς το συμφέρων των εργοδοτών όπως το τελευταίο έκτρωμα Χατζηδάκη.

Καλούμε το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου και την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, να μην δεχτούν καμία συμφωνία χωρίς να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το ποια είναι τα δικαιώματά τους. Να καλέσουν όλους όσους εργάζονταν στην εταιρία στη Χίο και να τους ενημερώσουν για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν. Η τριμερής συνάντηση δεν πρέπει να γίνει το όχημα για να παζαρέψουν οι εργαζόμενοι με την εργοδοσία, τι θα χάσουν.

Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν συλλογικά ότι τους χρωστάνε. Να μην υπογράψουν τίποτα χωρίς να εξασφαλίσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ από αυτά που δικαιούνται. Να μην δεχτούν κούφιες υποσχέσεις από την εταιρία χωρίς να εξασφαλίζουν τα δεδουλευμένα τους.

Μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής-Βοιωτίας απαιτούμε να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τίποτα από αυτά που δικαιούται.

· Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μεροκάματα.
· Πληρωμή μέχρι και της τελευταίας μέρας των αδειών που χρωστάει.
· Καταβολή των υπερωριών χωρίς καμία χαμένη ώρα.
· Να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 του μηνά που είναι η τελευταία μέρα καταβολής του.
· Πλήρης αποζημίωση απόλυσης σε όλους τους εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement