Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιμορφωτική επίσκεψη ομάδας μαθητών στο Δημαρχείο Χίου – Όραμα η δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών της Β΄τάξης από τα Λύκεια του νησιού μας παρευρέθηκε σήμερα (16/12) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

O Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Παύλος Καλογεράκης κι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός καλωσόρισαν τα παιδιά, επισημαίνοντας τον σκοπό της επίσκεψής τους.  

Όπως εξήγησαν, πρόκειται για μία εκπαιδευτική δράση με στόχο την άμεση ενημέρωση των μαθητών/τριών επί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, των βασικών κανονισμών και των αρχών. Πιο συγκεκριμένα, το δίωρο μάθημα αφορούσε τις βασικές αρχές δημοκρατικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων με στόχο την πολιτική ενεργοποίηση των νέων.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία, αλλά και στον λόγο που αποφάσισε να ασχοληθεί με το κομμάτι της πολιτικής, τονίζοντας ότι από πολύ νωρίς τα παιδιά πρέπει να θέτουν στόχους. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους, αλλά αντιθέτως να πιστεύουν στους εαυτούς του και να κυνηγούν τα όνειρά τους, ακόμα κι αν καμιά φορά υπάρχουν δυσκολίες.

Κλείνοντας ο κ. Καλογεράκης εξέφρασε την επιθυμία του για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων που θα δώσει τη δυνατότητα στους έφηβους δημότες τόσο να διατυπώσουν θέσεις, όσο και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. 

 «Ευχή και προσπάθεια να ριζώσει και να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, εάν το επιτρέψει και η πανδημία! Η συνεργασία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας κ. Ευαγγελινό άριστη», κατέληξε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Σταύρος Παπαγιαννάκης Σήμερα, θα διερευνήσουμε ένα θέμα που αγγίζει τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και του πνεύματος: την Ανάσταση του Κυρίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κατά την ευλογημένη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, της Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα καταλήξει στο πανευφρόσυνο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι πρωτοπόροι στους τομείς της οδηγικής απόλαυσης χωρίς εκπομπές ρύπων και της προοδευτικής αισθητικής στην πολυτελή μεσαία κατηγορία αποκτούν τώρα ακόμα ευρύτερη απήχηση. Πρεμιέρα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Audi House of Progress είναι μια τεχνολογική έκθεση σε ένα θαυμαστό κλασσικό κτήριο σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της...

Advertisement