Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Final Four της Αγάπης» 2021: Ένας αγώνας μπάσκετ για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Mία δράση, με βαθύ κοινωνικό μήνυμα, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Για τη διοργάνωση του αγώνα μπάσκετ «Final Four της Αγάπης» 2021, μίλησαν ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αυτισμού Χίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πρόνοιας κ. Γιώργος Πατεριμός, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνιος Ζερβάκης, καθώς και η κα Άννα Σωτηρίου.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ξεκίνησε πριν τρία χρονιά με στόχο να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, στις 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους. Τιμώντας, λοιπόν, τη συγκεκριμένη ημέρα ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου μαζί την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης διοργανώνουν αγώνες μπάσκετ, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 3-4 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Χίου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 με τον αγώνα του Ναυταθλητικού Ομίλου Θυμιανών και του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Χίου, ενώ στις 19:30 ο αγώνας μεταξύ της Αστυνομίας και της 96 ΑΔΤΕ. Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου θα λάβει χώρα ο μικρός τελικός στις 19:00 και ο μεγάλος στις 21:00, ενώ ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας παιδιών.

Ο κ. Αντώνης Ζερβάκης, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους και συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση, με τον χιώτικο λαό να είναι πάντα στο πλευρό τους. «Κυρίως, θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τα Super Market Χαρά, τα οποία στέκονται δίπλα μας τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε.

Με τη σειρά του, ο κ. Γιώργος Πατεριμός, ως Αντιπρόεδρος της Εταιρείας του Αυτισμού της Χίου, ανέφερε ότι στόχος και όνειρο τους είναι να δημιουργηθεί μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης των ατόμων με αυτισμό, ένα έργο που ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΤΡΙΤΣΗΣ» και που ευελπιστούν να υλοποιηθεί στον κεντρικό αστικό ιστό του Βella Vista.

«Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Χίου που έχει αγκαλιάσει την Εταιρεία του Αυτισμού και που έχει αποδεχτεί αρκετά καλά το θέμα του αυτισμού στην κοινωνία και την προσβασιμότητά τους μέσα σε αυτή», τονίζοντας ότι τα προβλήματα αυτών των ατόμων είναι πολλά, ειδικά μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλες στέγες και κέντρα που θα τους εξασφαλίσουν μία σταθερή βάση για το μέλλον.

Ο κ. Πατεριμός ευελπιστεί για το 2022 να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση «Τρέχω για τον Αυτισμό», ένα δρομικό το οποίο έγινε για πρώτη φορά στη Χίο πριν από τρία χρόνια, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο: «Ευελπιστώ να γίνει και να περάσουμε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό μήνυμα της συνύπαρξης της κοινωνίας με τον αυτισμό», συμπλήρωσε.

Τέλος, η κα Άννα Σωτηρίου, ως μητέρα ενός 23χρονου παιδιού με αυτισμό, εξέφρασε την προσωπική της εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο αυτισμός δεν έρχεται με οδηγίες χρήσεως, αλλά με μία οικογένεια που είναι πάντα κοντά στο παιδί, σαν ένα γερό θεμέλιο.

«Πολλές φορές ονειρεύομαι ότι θα ακούσω τον γιο μου να λέει “Καλημέρα μαμά”, όμως ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί», σημειώνοντας ότι τις δυσκολίες δεν τις επιλέγουμε εμείς, όμως οφείλουμε να θέτουμε στόχους και να τις ξεπερνάμε.

Σύμφωνα με την ίδια, βασικότερος σκοπός τους είναι να εξαλείψουν το κοινωνικό στίγμα με ίση πρόσβαση τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην αγορά εργασίας: «Αυτά τα άτομα έχουν απέραντες δυνατότητες, φτάνει να βρεθεί ο τρόπος να τις ανακαλύψουμε. Το βλέπω και μέσα από τον γιο μου, που όταν ολοκληρώνει μία εργασία νιώθει χαρά και ικανοποίηση ότι είναι χρήσιμος και ότι προσφέρει. Γι’ αυτό θέλω ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά αυτά», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται σε δύο μέρες (2/5, 19:45), να ισοφαρίσει τη σειρά και στη συνέχεια να πάει στη Βαρκελώνη να παλέψει για την...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

LIFESTYLE

  “Ο Χριστός είπε “και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν”, γεννιέται ένα παιδί και αυτή είναι η μόνη οικογένεια” διευκρινίζει η Βέφα Αλεξιάδου....

Advertisement