Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντυπωσιακή η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου – Αλλάζει η όψη του ριζικά

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Πριν από δέκα ημέρες άνοιξαν οι φάκελοι για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου της Χίου, με προϋπολογισμό 3.800.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, το παρόν έργο έχει προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία Στρογγυλού, δίνοντας την καλύτερη συγκριτική προσφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους έξι, με έκπτωση 21.3%.

Χρονικό περιθώριο υποβολής ενστάσεων θα υπάρχει έως τις 5 Δεκεμβρίου από τους υπόλοιπους αναδόχους. Ωστόσο, εάν δεν προκύψουν ενστάσεις θα προχωρήσει το δεύτερο κομμάτι της σύμβασης, με τον επιβλέπων μελετητή να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στόχος η παραπάνω διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2022, ώστε να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

«Η όψη του Δημοτικού Κήπου θα αλλάξει ριζικά», τόνισε ο κ. Ξενάκης.

Συγκεκριμένα, θα «ξηλωθούν» εντελώς όλα τα κάγκελα και τα τοιχία που υπάρχουν περιμετρικά του Κήπου, ενώ σε διάφορα σημεία θα δημιουργούν ράμπες. Ακόμα, θα υπάρχει ένας κάθετος άξονας τόσο πλακοστρωμένος, όσο και περιποιημένος που θα διασχίζει την απόσταση από τον Άγιο Ιάκωβο έως το άγαλμα του ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη. Εσωτερικά, περιμετρικά του Κήπου θα σχεδιαστεί ένας διάδρομος άθλησης με τάπητα και υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Επιπλέον, η χωροθέτηση της παιδικής χαράς θα αλλάξει και θα τοποθετηθεί στο σημείο που είναι σήμερα ο θερινός κινηματογράφος και αντίστοιχα το σινεμά θα καταλάβει τη θέση της.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός και περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου θα κατεδαφιστούν.Ένα κτίσμα είναι και το σταθμαρχείο των Αστικών ΚΤΕΛ, το οποίο θα μεταφερθεί, αποκτώντας νέα στέγη στα κτίρια της οδού Δημοκρατίας, ενώ το μόνο  κτίσμα που προβλέπεται να διατηρηθεί στη θέση του είναι το δημοτικό αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν καινούριες τουαλέτες και αποθήκες.

«Το βασικότερο έργο απ’ όλα είναι η εικόνα του πράσινου που θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα ηλεκτρομηχανολογικά που ανέβασαν σημαντικά το κόστος του έργου», καταλήγοντας ότι αυτά θα βοηθήσουν και την υλοποίηση του δεύτερου μέρους του έργου που αφορά τις οδούς Χιόνη, Πολυτεχνείου και Πλατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Νίκος Ξανθόπουλος: Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου και η εγγονή του, η Ελένη Ξανθοπούλου, ένα από τα τέσσερα εγγόνια του ράγισε...

ΕΘΝΙΚΑ

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με σημερινές τουρκικές αναρτήσεις για τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: Για άλλη μια...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέ εὐλάβεια ἐτίμησε ἡ ἐκπαιδευτική κοινότητα τῆς Χίου τήν ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν. ὉΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μᾶρκος ἐτέλεσε τήν Θεία...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ἐν Χίῳ καί ἐν τῷ Γραφείῳ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Εὐαγγελιστρίας, πόλεως Χίου, σήμερον  τήν  25ην Ἰανουαρίου  2023  μ.Χ., ἡμέραν Τετάρτην καί  ὣραν 12ην μεσημβρινήν,...