Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντυπωσιακή η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου – Αλλάζει η όψη του ριζικά

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Πριν από δέκα ημέρες άνοιξαν οι φάκελοι για τη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου της Χίου, με προϋπολογισμό 3.800.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης, το παρόν έργο έχει προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία Στρογγυλού, δίνοντας την καλύτερη συγκριτική προσφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους έξι, με έκπτωση 21.3%.

Χρονικό περιθώριο υποβολής ενστάσεων θα υπάρχει έως τις 5 Δεκεμβρίου από τους υπόλοιπους αναδόχους. Ωστόσο, εάν δεν προκύψουν ενστάσεις θα προχωρήσει το δεύτερο κομμάτι της σύμβασης, με τον επιβλέπων μελετητή να προσκομίζει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στόχος η παραπάνω διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2022, ώστε να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου με προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

«Η όψη του Δημοτικού Κήπου θα αλλάξει ριζικά», τόνισε ο κ. Ξενάκης.

Συγκεκριμένα, θα «ξηλωθούν» εντελώς όλα τα κάγκελα και τα τοιχία που υπάρχουν περιμετρικά του Κήπου, ενώ σε διάφορα σημεία θα δημιουργούν ράμπες. Ακόμα, θα υπάρχει ένας κάθετος άξονας τόσο πλακοστρωμένος, όσο και περιποιημένος που θα διασχίζει την απόσταση από τον Άγιο Ιάκωβο έως το άγαλμα του ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη. Εσωτερικά, περιμετρικά του Κήπου θα σχεδιαστεί ένας διάδρομος άθλησης με τάπητα και υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Επιπλέον, η χωροθέτηση της παιδικής χαράς θα αλλάξει και θα τοποθετηθεί στο σημείο που είναι σήμερα ο θερινός κινηματογράφος και αντίστοιχα το σινεμά θα καταλάβει τη θέση της.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα κτίρια που βρίσκονται εντός και περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου θα κατεδαφιστούν.Ένα κτίσμα είναι και το σταθμαρχείο των Αστικών ΚΤΕΛ, το οποίο θα μεταφερθεί, αποκτώντας νέα στέγη στα κτίρια της οδού Δημοκρατίας, ενώ το μόνο  κτίσμα που προβλέπεται να διατηρηθεί στη θέση του είναι το δημοτικό αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα κατασκευαστούν καινούριες τουαλέτες και αποθήκες.

«Το βασικότερο έργο απ’ όλα είναι η εικόνα του πράσινου που θα είναι τελείως διαφορετική, καθώς και τα ηλεκτρομηχανολογικά που ανέβασαν σημαντικά το κόστος του έργου», καταλήγοντας ότι αυτά θα βοηθήσουν και την υλοποίηση του δεύτερου μέρους του έργου που αφορά τις οδούς Χιόνη, Πολυτεχνείου και Πλατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement