Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Έργα επιφανειακά και πρόσκαιρα» – Τα βέλη της εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου κατά της Δημοτικής Αρχής

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, κλείνοντας δυο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, ως δημοτικοί σύμβουλοι, παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης (23/11) συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα για τον απολογισμό των πεπραγμένων και των μέχρι τώρα δράσεων της, καθώς και για την κριτική αποτίμηση της Δημοτικής  Αρχής.

«Έργα επί  χάρτου»

Τα βέλη του εξαπέλυσε κατά της Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος ανέφερε ότι έργα επί της ουσίας δεν φαίνεται να γίνονται, χαρακτηρίζοντάς τα ως πρόσκαιρα και επιφανειακά.

«Όταν τα πάρουμε ένα προς ένα και δούμε τους προϋπολογισμούς, συγκρίνοντάς τους με τους προηγούμενους των δημοτικών αρχών, θα φανεί εάν η συνολική εικόνα τους θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», δήλωσε.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι έργα μεγάλα που αφορούν την αντισεισμική και την αντιπλημμυρική προστασία ή δασικές μελέτες, αλλά και έργα που σχετίζονται με τα σχολικά κτίρια, τα οποία επί χρόνια παραμένουν παλαιωμένα, δεν υλοποιούνται υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για διαχρονικά ζητήματα που οξύνονται μέρα με τη μέρα.

«Δεν κατάφεραν να μειώσουν τα ανταποδοτικά τέλη, παρόλο που το είχαν υποσχεθεί», συμπληρώνοντας ότι το κεφαλαιώδες ζήτημα είναι η ισοτιμία της ψήφου, δηλαδή ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα κάτι το οποίο δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού δεν το επιδιώκει τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η Κυβέρνηση.

Με τη σειρά της, η Δημοτική Σύμβουλος κα Κλαίρη Κωστάλα, τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου έχει καταθέσει επιγραμματικά τις προτάσεις της στην Δημοτική Αρχή, ζητώντας ανανέωση συμβάσεων, νέες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων, έμφαση στις σχολικές μονάδες, στις αντιπλημμυρικές, αντισεισμικές, αντιπυρικές μελέτες και σε θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης, υπογράμμισε ότι μείζονος σημασίας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας με τον Δήμο Χίου να απέχει, παρόλο που ο ρόλος του θα έπρεπε να είναι, για παράδειγμα, η σύσταση κέντρου πρόληψης και επιτήρησης της πανδημίας.

«Μόνο με αγώνα κερδίζονται τα πράγματα», κατέληξε η κα Κωστάλα συμπληρώνοντας ότι όσον αφορά τη διόρθωση των ανταποδοτικών ο Δήμος Χίου λόγω του είχε μία τεράστια αύξηση εσόδων, απαίτησαν τη σημαντική μείωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement