Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών Φάρκαινας, Δασκαλόπετρας και Νεοχωρίου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και των συντηρήσεων των παιδικών χαρών της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στις τρεις παιδικές χαρές της Φάρκαινας, οι οποίες θα διαρκέσουν 15 ημέρες, προκειμένου να ανανεωθεί πλήρως ο χώρος και τα παιδιά να απολαμβάνουν ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το μείζον αυτό θέμα είχε αναδείξει ο «Χιακός Λαός» μέσα από αναλυτικό ρεπορτάζ του, πριν από  δύο χρόνια, επισημαίνοντας τις ανάγκες του χώρου της Φάρκαινας. Ο Δήμος Χίου, αμέσως κινητοποιήθηκε με επιτόπιο έλεγχο τόσο από πλευράς του Δημάρχου Χίου, όσο και των Αντιδημάρχων. Τότε, ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης δεσμεύτηκε ότι θα αποτελέσει και πάλι στολίδι για την περιοχή της Φάρκαινας και πράγματι μετά από καιρό βλέπουμε να παίρνει τον δρόμο του.

Οι παραπάνω εργασίες αφορούν τόσο την αντικατάσταση φθαρμένων οργάνων, όσο και την αλλαγή όλων των δαπέδων, προκειμένου να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και να αποτελούν ασφαλή σημεία αναψυχής των παιδιών. Όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Μανάρας, σε μελλοντικό χρόνο, κοντά στις αρχές του νέου έτους, θα πραγματοποιηθεί και η συντήρηση στα όργανα ενδυνάμωσης της Φάρκαινας. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι τα υπάρχουσα όργανα γυμναστικής είναι κατάλληλα και χρηστικά, όμως λόγω της φθοράς και της συνέχους έκθεσης σε καιρικά φαινόμενα χρειάζονται μία ανανέωση.

Παράλληλες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης οργάνων, αλλά και αλλαγή τάπητα, όπου κρίνεται απαραίτητο από τη μελέτη της τεχνική υπηρεσίας, θα γίνουν και στις παιδικές χαρές της Δασκαλόπετρας στον Βροντάδο και στο Νεοχώρι.

Στόχος είναι να υπάρχουν πλέον πιστοποιημένες παιδικές χαρές που να είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τους χρήστες. Σύμφωνα με τον κ. Μανάρα, οι παραπάνω διαδικασίες υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί έως και τα μέσα του Δεκεμβρίου, με τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές να είναι λειτουργικές.

Με τη σειρά του, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, παρακαλεί τους δημότες να δείξουν κατανόηση και υπομονή έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement