Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλλάζει η συνολική εικόνα της Κώμης – Προχωράει το έργο ανάπλασης του παραλιακού οικισμού της

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 19/11 συμβασιοποιήθηκε το έργο βελτίωσης και συμπλήρωσης των κοινοχρήστων χώρων οικισμού Κώμης – Καλαμωτής, μία μελέτη που θα αλλάξει την συνολική όψη της περιοχής ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας ακόμα πιο τουριστική.

Συγκεκριμένα, Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και η Κοινοπραξία Στρογγυλού υπέγραψαν την τελική σύμβαση του έργου για την ανάπλαση των παραπάνω οικισμών, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει το ύψος των 546.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που έπειτα από αρκετούς κόπους προσπάθειας, ήρθε και το επιθυμητό, χειροπιαστό αποτέλεσμα.   Αυτήν την υπογραφή χρειαζόταν για να λυθεί οριστικά το χρόνιο πρόβλημα τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των επισκεπτών.   

«Σε λίγο καιρό το αποτέλεσμα θα φανεί στο πέρας της υλοποίησης του. Η Χίος αλλάζει όψη καθημερινά με έργα που αφορούν όλο το νησί. Αλλάζουμε το νησί μας, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του», επεσήμανε.

Με τη σειρά του, ο ανάδοχος του έργου αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της μελέτης, τονίζοντας ότι για την ολοκλήρωση του θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 μήνες, που όμως λόγω της χειμερινής περιόδου που συνοδεύεται με έντονα καιρικά φαινόμενα ίσως πάρει παράταση.  Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι έχουν μεριμνήσει έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες της τουριστικής σεζόν, σε περίπτωση που το έργο δεν έχει προλάβει να τελειώσει.

«Τα καταστήματα της περιοχής δεν θα επηρεαστούν. Θα λειτουργούν κανονικά χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement