Μήνυμα Μπουγδάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Μπουγδάνου για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού

Ο κ. Παντελής Μπουγδάνος με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού την 25η Οκτωβρίου, στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ακολουθεί ανατικά η ανακοίνωση:

“Ο ορισμός της 25ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού αποτελεί ακόμα μια αφορμή για τη σπουδαιότητα της σημασίας του «προλαμβάνειν» σε μια ασθένεια που πλήττει κατά κύριο λόγο τον γυναικείο πληθυσμό.  Και για να γίνει συνείδηση και πράξη αυτό, ο καθ’ ένας και η καθεμία ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα, γιατροί, φορείς και σύλλογοι κινητοποιούνται με μηνύματα και δράσεις προσανατολισμένες σ’ έναν κοινό σκοπό.  Αυτόν της ορθής πληροφόρησης, της έγκαιρης διάγνωσης και εν τέλει της θεραπείας.

Καθώς έχει αποδεχθεί πλέον ότι η πρόληψη σώζει ζωές, και ότι τα ποσοστά ίασης αυξάνονται διαρκώς, μαζί με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, ας φροντίσουμε, ειδικά στις μέρες μας που οι δύσκολες συνθήκες υγείας απαιτούν περισσότερη φροντίδα και ιδιαίτερη προσέγγιση, να ενώσουμε δυνάμεις για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινού.

Ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.  Έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό όπλο, την πρόληψη.  Έχουμε όμως εδώ στα νησιά μας και έναν ακόμα φορέα, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου «ΕλπίΖΩ» του οποίου τα μέλη αγωνίζονται άοκνα, μεταξύ άλλων, και για κάθε ψυχοκοινωνική υποστήριξη και οργανωμένη αλληλοβοήθεια που τόσο έχουν ανάγκη οι νοσούντες / νοσούσες, το περιβάλλον και οι φροντιστές τους.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου, τούτη τη μέρα να τους εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου.  Παράλληλα, να δηλώσω την προσωπική μου υποστήριξη και συνδρομή στο πολύτιμο έργο τους, όπως και στο άξιο ιατρικό δυναμικό μας.

Ευχόμενος υγεία πάνω απ’ όλα, προτείνω να προλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε, να ελπίζουμε και να παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας με κάθε δυνατό τρόπο.  Μπορούμε!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Μαρία Μ. Κάργα Ένα ακόμα ζητούμενο για τη Χίο, φαίνεται ότι μπήκε πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Για αρκετά χρόνια ασθενείς που είχαν διαγνωστεί...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Έχουν ξεκινήσει ήδη οι αιτήσεις – δηλώσεις των μαθητών της Χίου για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,...

ΧΙΟΣ

Αρκετά αισθητή ήταν η δόνηση που έγινε λίγα μόλις λεπτά, το μεσημέρι του Σαββάτου (04.12.2021). Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Προς τη θετική κατεύθυνση βαδίζει το αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την έγκριση και τη λειτουργία των νέων τομέων και...