Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολογισμός 2ετούς θητείας Δημάρχου Χίου με έργα υλοποιήσιμα προς όφελος της κοινωνίας μας

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Δήμαρχος Χίου και Δημοτική Αρχή έκαναν απολογισμό της 2ετούς θητείας τους, τονίζοντας τη σημαντικότητα των έργων που ανέλαβαν με ορατά και τεκμηριωμένα αποτελέσματα.

«Συμπληρώθηκαν 25 μήνες απ’ όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε το πηδάλιο της Δημοτικής μας Αρχής. Ένα στοίχημα με πολλές προκλήσεις, συνεχή αγώνα που αλλάζουν τη Χίο και την οδηγούν στη σύγχρονη εποχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης.

Όπως δήλωσε, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που έχουν θέσει προχωράει αποφασιστικά και με αμείωτο ρυθμό, από τα απαραίτητα έργα της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα και καθοριστικά.

Σημαντική ήταν και η αναφορά που έκανε στα έργα υποδομών που ήρθαν και πάλι στο φως, που παρά τα εμπόδια που υπήρχαν, λόγω της πανδημίας του Covid-19, τελικά μπήκαν σε τροχιά. Έργα και δράσεις όπως η οδοποιία και οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, τα αντιπλημμυρικά και κτηριακά έργα, το Αεροδρόμιο, η Ανακύκλωση, ο Κεντρικός Λιμένας Χίου, οι Λιμενικές Υποδομές, διαχείριση μεταναστευτικού, βελτίωση σχολικών υποδομών, παιδικών χαρών, ενίσχυση Πολιτιστικών και Αθλητικών Σωματίων, στήριξη τοπικών καλλιτεχνών και ευπαθών ομάδων, μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Η Χίος πιο φωτεινή από ποτέ με ανοιχτές πόρτες για τους δημότες. Ένας Δήμος που είναι το σπίτι του πολίτη. Με όραμα στραμμένο στο μέλλον, βασική μου προτεραιότητα είναι η Χίος να γίνει μία σύγχρονη και βιώσιμη πόλη. Χτίζουμε τη νέα Χίο και οι δημότες μας το βλέπουν καθημερινά σε όλους τους τομείς. Κρατάμε την τύχη 55.000 ανθρώπων γι’ αυτό με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε έμπρακτα το έργο μας», υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή ανέλαβε έργα που ήταν «νεκρά» και που πλέον προχωράνε.

Τέλος, επεσήμανε ότι, όλα τα έργα που έθεσαν ως Δημοτική Αρχή και υποσχέθηκαν στους πολίτες της Χίου, προχωράνε σταδιακά όπως αναγράφονται και στο συμβόλαιο τιμής. «Μπορεί μην φαίνονται κάποια έργα ως πρωταγωνιστές, όπως ο Οίκος Ναυτιλίας ή ο Κερδώος Ερμής, αυτό δεν σημαίνει ότι τα έχουμε αφήσει. Είμαστε σε επικοινωνία και με τους συνταξιούχους ναυτικούς, αλλά και με τους επιχειρηματίες. Προχωράμε τα Open Mall, τα οποία θα δώσουν μία άλλη εικόνα στην κεντρική αγορά. Είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε μέχρι σήμερα να αγγίξουμε όλα όσα είχαμε πει», κατέληξε.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννης Ξενάκης έκανε το δικό του απολογισμό έπειτα από δύο συμπληρωμένα έτη θητείας στη Δημοτική Αρχή. Συγκεκριμένα, ανακεφαλαίωσε τι έργα έχουν γίνει, τι γίνονται και τι θα γίνουν στο μέλλον.

Όπως δήλωσε, οι αριθμοί είναι αμείλικτη, αφού αγγίζουν τα 91 εκ. ευρώ σε έργα μέσα σε διάστημα δύο χρόνων. Πιο ειδικά, ανέφερε ότι τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί εντός της διετίας ξεπερνούν το ποσό των 12 εκ. ευρώ, ενώ τα έργα που εκτελούνται φτάνουν τα 35.878.438 ευρώ. Ωστόσο, επεσήμανε ότι έχουν ενταχθεί και νέα έργα με το πόσο των 29.452.863 ευρώ, καθώς και άλλα που αναμένεται να ενταχθούν με προϋπολογισμό 12.836.671 ευρώ.

«Είναι μία Δημοτική Αρχή που έχει την απόλυτη ευθύνη το πώς θα πάει ο τόπος μπροστά. Τηρούμε τον όρκο που δώσαμε στους συμπολίτες μας. Μας ενδιαφέρει ο τόπο μας κι έτσι προχωράμε», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Ταχιάου στο Φράγμα «Κόρης Γεφυρι» θέλησε να τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής...

Advertisement