Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στην οδό της Ιωάννου Χρήστου – Το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην οδό της Ιωάννου Χρήστου, έπειτα από μεγάλη χρονική καθυστέρηση, λόγω της αποχώρησης του προηγούμενου εργολάβου, ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος ένα χρόνο αργότερα.

Ένα έργο που αφορά την ένωση της οδού Ιωάννου Χρήστου με την Αεροπόρου Ροδοκανάκη, καθώς και το αντιπλημμυρικό έργο, που όπως έχει προβλεφθεί, θα συγκεντρώνει όλα τα όμβρια ύδατα που προέρχονται από τα δυτικά, και τα οποία θα οδηγούνται με έξοδο προς τη θάλασσα. Σύμφωνα με ανακοινώσεις υπολογίζεται ότι το καλοκαίρι του 2022 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης σε δηλώσεις που παραχώρησε στο σημείο όπου εκτελούνται τα έργα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, κ. Λευτέρη Παπαλάνη και τον εργολάβο του έργου, κ. Γιώργο Γιαλούρη, τόνισε ότι στη οδό Ιωάννου Χρήστου εκτελούνται δύο έργα:  η διαπλάτυνση της οδού Χρήστου και το αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή αυτή.

«Το έργο προχωράει με ταχύτατούς ρυθμούς, είμαστε ικανοποιημένοι. Θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Όραμα μας μέχρι το τέλος του 2023 να είναι υλοποιημένο το νέο αεροδρόμιο, ύστερα από τόσες δεκαετίες. Ευχαριστούμε τον ανάδοχο, τους εργάτες του και τους τεχνικούς», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια, η υπομονή και η επιμονή είναι αυτά που παίζουν καθαριστικό ρόλο για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση των έργων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Χίου κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκ. ευρώ για νέα άσφαλτα χρόνου, τα οποία θα αλλάξουν την συνολική εικόνα της Χίου, σε περιοχές όπως ο Βροντάδος, ο Κάμπος, τα Θυμανιά και τα χωριά του νησιού.

«Ένα ποσό για τις ασφαλτοστρώσεις που καθιστούν πλέον ασφαλές το οδικό μας δίκτυο. Χαρά μας να ακούμε τόσο από δημότες, όσο και από τουρίστες πόσο λειτουργικό και σωστό είναι το δίκτυό μας», υπογράμμισε.

Με τη σειρά του, ο κ. Γιάννης Ξενάκης τόνισε ότι βρίσκονται στον δρόμο της υλοποίησης των έργων που κλήθηκαν να αναλάβουν ως Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χίου: «Προχωράμε ούτως ώστε μέσα στο 2022 να είναι ένα πέρασμα προσβάσιμο».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η Τεχνική Εταιρεία ετοιμάζει την απαλλοτρίωση, κυρίως το κομμάτι που συνδέεται με την Αεροπόρου Ροδοκανάκη, όπου εκεί θα γίνει ένας κόμβος με νησίδες για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις για το αν στην Αεροπόρου Ροδοκανάκη θα γίνει για μονοδρόμηση προκειμένου να διευκολυνθεί καλύτερα το κυκλοφοριακό.

Κλείνοντας ο κ. Λευτέρης Παπαλάνης συμπλήρωσε ότι οι εργασίες στην οδό Ιωάννου Χρήστου εκτός από έργο οδοποιίας λύνει το πρόβλημα με τα όμβρια που συλλέγονται στο συγκεκριμένο σημείο: «Τοποθετούνται αρκετοί αγωγοί παράλληλα και κάθετα με το έργο για να ξεπεράσουν μέχρι και το αεροδρόμιο. Ένα έργο με μεγάλο προϋπολογισμό λόγω των ιδιαίτερων αναγκών των υδραυλικών».

Όσον αφορά τη δημιουργία κόμβου με νησίδες στην Αεροπόρου Ροδοκανάκη, ο κ. Παπαλάνης κατέληξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια μελέτη, ωστόσο έχει γίνει μία προσέγγιση για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων στο ύψους των 120.000 ευρώ, ώστε να υλοποιηθεί ισόπεδος κόμβος με σύγχρονες προδιαγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement