Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έφτασαν στην Χίο τα τέσσερα πρώτα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Έπειτα από αρκετούς μήνες καθυστέρησης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, το πρωί της Παρασκευής (15/10) έφτασαν τα τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης «mobi chair», τα οποία και θα τοποθετηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε γνωστές παραλίες του νησιού, μία πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου, κ. Σταμάτης Κάρμαντζης έφτασαν τα θαλάσσια αναπηρικά αμαξίδια, εύκολα σε λειτουργία και πάνω απ’ όλα χρήσιμα με σκοπό να βοηθήσουν συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Με αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα άτομα να κολυμπήσουν με ασφάλεια και χωρίς φόβο.

«Δεν καταφέραμε να τα έχουμε την φετινή καλοκαιρινή περίοδο λόγω καθυστερήσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Πατεριμό και τον κ. Γιάννη Ξενάκη που συνέβαλαν σε αυτό, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε έγκυρα το καλοκαίρι του 2022 και να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα», αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης.

Με τη σειρά του, ο κ. Γιάννης Ξενάκης συμπλήρωσε ότι από το Φεβρουάριο του 2022 θα προμηθευτούν άλλα τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης, προκειμένου τον Ιούνιο θα υπάρχουν συνολικά 8 τέτοια αμαξίδια.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Πατεριμός, τόνισε ότι πρόκειται για μία προμήθεια την οποία μελέτησαν αρκετά ούτως ώστε να τα ειδικά καρότσια να είναι προσβάσιμα σε παραλίες της Χίου: Καρφάς ή Ναυτικός Όμιλος, Κώμη, Λιθί και Λευκάθια.

Τα συγκεκριμένα καρότσια έχουν φαρδιά λάστιχα, πλωτήρες στο επάνω μέρος προκειμένου τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα να κολυμπούν στην επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς κανένα φόβο. Παράλληλα, σε ορισμένες παραλίες θα δημιουργηθούν ξύλινες ράμπες, κουτιά με αλλαξιέρες, ντουζιέρες και ειδικά πάρκινγκ. «Τα αμαξίδια αυτά μπορούν να σηκώσουν μέχρι και 140 κιλά. Με αυτήν την κίνηση μεγαλώνουμε τις παραλίες που μπορούν να έχουν περισσότερη πρόσβαση τα άτομα με αναπηρία», καταλήγοντας ότι τα παραπάνω καρότσια τους δίνουν τη δυνατότητα να τα τοποθετούν σε όποια παραλία επιθυμούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement