Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου: «Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Οικοδόμων»

Ανακοίνωση Ταξικής Ενότητας Οικοδόμων Χίου

Για άλλη μια συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Χίου, πραγματοποιήθηκε στις 4//4/2021, φάνηκε ότι η πλειοψηφία είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των οικοδομών και τα προβλήματά τους.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου μας, δυο χρόνια τώρα δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να οργανώσει, συσπειρώσει, να μπει μπροστά για να διεκδικηθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συνάδελφοι. To μόνο που τους καίει είναι να βγάλουν το Σωματείο μας από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, που αποδεδειγμένα αγωνίζεται για τα δικαιώματά μας.

Δεν είχαν τίποτα να πουν στα ζητήματα που έθεσε η παράταξή μας, για τα μεροκάματα και τα ένσημα των συναδέλφων. Δεν είχαν τίποτα να πουν για την ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειές μας. Δεν είχαν τίποτα να πουν για την πανδημία και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου. Δεν είχαν τίποτα να πουν για το νόμο Χατζηδάκη και το πώς οι οικοδόμοι θα αντιδράσουν έτσι ώστε να μείνει στα χαρτιά, παίρνοντας παράδειγμα από τους εργαζόμενους της e-food. Δεν είχαν τίποτα να πουν για την καταστολή της κυβέρνησης σε κάθε αγωνιζόμενο κλάδο, όπως αυτόν των εκπαιδευτικών. Δεν είχαν τίποτα να πουν για τις επιθέσεις των φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη και άλλου.

Και όλα αυτά με την διαλυτική κατάσταση ακόμα και του ΔΣ να είναι ολοφάνερη μιας και ούτε οι μισοί εκλεγμένοι από την πλειοψηφούσα παράταξη δεν εμφανίζονται εδώ και δυο χρόνια με πρόσχημα την πανδημία. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί όμως όλο αυτό το διάστημα έτσι ώστε το ΔΣ να συνεδριάζει με απαρτία. Χρειάζεται να απολογηθούν στους συναδέλφους γι’ αυτή τη συνεχή τακτική διάλυσης που κρατούν΄.

Η «Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου» δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, που αγωνίζεται και αγωνιά για το μεροκάματο να δώσει στο πλάι μας τον αγώνα για να ξαναπάρει ζωή το Σωματείο μας. Να συζητήσουμε, ακόμα κι αν έχουμε διαφορές ; να πορευτούμε στο μοναδικό δρόμο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα και έχει αποδειχτεί στη σύγχρονη ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, αυτόν του αγώνα. Το έχουν αποδείξει οι αγώνες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και των ταξικών συνδικάτων σε όλη την Ελλάδα όπου οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται τη δύναμή τους είχαν αποτελέσματα με αυξήσεις στις συμβάσεις τους. Το δρόμο άλλωστε τον έδειξαν οι εργαζόμενοι στην e-food, που ανέτρεψαν στην πράξη να γίνουν φθηνότεροι με τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...