Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφερειακή Ενότητα Χίου: Άσκηση Σεισμού στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Χίου «ΛΙΒΑΝΕΙΟ»

Την 08η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:20 π.μ., πραγματοποιήθηκε Άσκηση Σεισμού στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Χίου «ΛΙΒΑΝΕΙΟ» από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Χίου που συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του νησιού μας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη :
Συντονισμός και Οργάνωση δράσεων εμπλεκομένων φορέων/ υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/ βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση Σεισμού.

Συντονισμός και Οργάνωση δράσεων εμπλεκομένων φορέων/ υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/ βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις – παγετό.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν τις δράσεις που απορρέουν από τα Γενικά Σχέδια που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και δόθηκαν οδηγίες για τις προληπτικές ενέργειες των φορέων/ υπηρεσιών για την ετοιμότητα τους σύμφωνα και με το Σχέδιο δράσεις τους.

O Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την συμμετοχή τους στο ΣΟΠΠ της Π.Ε. Χίου, την κα. Ασημίνα Κούρου, Δρ. Γεωλόγος, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης του Ο.Α.Σ.Π. και τις κυρίες Μάρθα Φωτοπούλου και Θέκλα Θωμά από τον (ΟΑΣΠ), τον κ.κ. Παναγιώτη Παγώνη Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, τον κ.κ. Δημήτριο Μαλλιαρό Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Στρατιωτική Διοίκηση Χίου, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, το προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Χίου, το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, και όλες τις Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, για την άριστη συνεργασία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement