Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εντός των ημερών η επαναλειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου – Λειτουργικό, σύγχρονο και πρωτίστως ασφαλές

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Τη διαβεβαίωση για την επαναλειτουργία του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου εντός του μήνα Οκτωβρίου κατέθεσε το πρωί της Τρίτης (12/10) ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, κ. Γιάννης Μανάρας.

Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα μείζον θέμα το οποίο έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν το τελευταίο διάστημα τόσο το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου, όσο και οι αθλούμενοι, τα μέλη των Σωματείων Κολύμβησης αλλά και οι αθλητές οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κατηγορίες Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης, όπως ο ΝΟΧ και η ΠΕΚΕΒ.

«Μέσα προς τέλη Οκτωβρίου θα ανοίξει και πάλι το Ιωνικό Κολυμβητήριο, έχοντας ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες στη μεγάλη, αλλά και στη μικρή δεξαμενή. Θεωρώ ότι είμαστε εντός των στόχων μας», συμπληρώνοντας ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι όσοι δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι καθυστερήσεις για το άνοιγμα του Ιωνικού οφείλονται κυρίως σε εργασίες θερμομονωτικής θωράκισης. Παρόλο τις χρονοβόρες καθυστερήσεις αποτελεί σίγουρα σημαντικό έργο για το νησί της Χίου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στο Κολυμβητήριο να λειτουργήσει για τις επόμενες δεκαετίες.

«Είναι επόμενο να υπάρχει κάποια ενόχληση και ταλαιπωρία από τους χρήστες, όμως ζητώ την κατανόησή τους, μιας που υπάρχει μία τόσο καλή συνεργασία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να το παραδώσουμε για χρήση», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μανάρα το Ιωνικό Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου, διότι στο δίμηνο Απρίλιο και Μάιο θα διεξαχθεί το δεύτερο μεγάλο έργο, το οποίο αφορά την αντικατάσταση των καλυμμάτων στις δύο υδατοδεξαμενές. «Με τα δεδομένα αυτά και με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει το έργο χρειάζονται δύο μήνες για την αφαίρεση της υπάρχουσας τέντας με εγκατάσταση των δύο νέων», καταλήγει εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά και επισημαίνοντας ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη είναι να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την επόμενη μέρα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, ούτως ώστε να είναι λειτουργικό, σύγχρονο και πρωτίστως ασφαλές για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement