Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

400.000€ για την κατάρτιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων από τον Δήμο Χίου

Ο Δήμος Χίου, με ενέργειες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, και ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Πατεριμός, ενημερώνουν τους πολίτες ότι ο Δήμος εντάχθηκε στην Πράξη «Πρόγραμμα Κατάρτισης Κοινωνικά Ευπαθών Ομάδων πόλης Χίου (ΒΑΑ Χίου)», με Κωδικό ΟΠΣ 5130747 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατεριμός επεσήμανε ότι η πράξη αυτή αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης για την αύξηση της απασχολησιμότητας, καθώς και τη βελτίωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ατόμων κοινωνικά ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην αστική ζώνη της πόλης της Χίου του Δήμου Χίου, με συνολικό προϋπολογισμό 400.000,00€.

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση και διεύρυνση επαγγελματικών γνώσεων των ευπαθών ομάδων και δεξιοτήτων ανέργων και η απόκτηση σχετικής πιστοποίησης ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε κλάδους της οικονομίας με προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και η παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της προοπτικής για ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Πατεριμός τα θεματικά αντικείμενα της κατάρτισης είναι τέσσερα, τα οποία επιλέχθηκαν για περισσότερη ανταπόκριση στους πολίτες. Η κάθε θεματική κατάρτιση θα απαρτίζεται από 20 άτομα που θα μπορέσουν να την παρακολουθήσουν. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω πρόγραμμα θα βγει σε κοινοπραξία και από εκεί θα αναλάβει την υλοποίησή του κάποιο ΚΕΚ.

Πρώτο είναι η «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Βασικών και Προχωρημένων Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας»  και δεύτερο η «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ικανοτήτων και Δεξιοτήτων ατόμων που θα εργαστούν στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού». Το τρίτο είναι η   «Κατάρτιση ΑΜΕΑ για την απόκτηση δεξιοτήτων και συμβουλευτικής υποστήριξης με σκοπό την προώθηση τους στην αγορά εργασίας» και τέταρτο η «Κατάρτιση επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας για εξειδίκευσή τους και απόκτηση ικανοτήτων με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών».

«Το τρίτο θεματικό αντικείμενο είναι το βασικότερο, διότι όπως γνωρίζουμε τα άτομα με αναπηρία έχουν μεγάλο ποσοστό ανεργίας, αγγίζοντας πάνω του 90% στον πληθυσμό τους», συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Χίου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει τις προσπάθειες του,  πάντα με γνώμονα το όφελος των δημοτών μας.

«Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο τελευταία στιγμή καταφέραμε να το εντάξουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπάλληλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας και του Προγραμματισμού για αυτό το πρόγραμμα που έχει να κάνει με 80 ωφελούμενους. Είμαστε στην υλοποίηση ώστε να βρούμε κι άλλα προγράμματα για να τα εντάξουμε στους πολίτες μας», καταλήγει ο κ. Πατεριμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement