Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πράσινο φως» για την αξιοποίηση του ακινήτου Γεώργιος Καλουτάς στον Κάμπο

Το πρωί της Τρίτης (10/10/2021), ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος  παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα για το ακίνητο «Γεώργιος Καλουτά» στον Κάμπο, περιουσία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, το οποίο παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο εδώ και αρκετά χρόνια.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπουγδάνος η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου 3.500 στρεμμάτων,  ήταν μία προεκλογική δέσμευση για τον ίδιο. Στο παρελθόν, το συγκεκριμένο κτίριο είχε χρησιμοποιηθεί για Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Ειδικού Τουρισμού, όμως τα τελευταία χρόνια παραμένει εκτός λειτουργίας.

«Τα τελευταία χρόνια ομολογώ ότι δεν έχει την τύχη που θα έπρεπε. Γι’ αυτό έκανα σχετική εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, συμπεριλαμβάνοντας ποσό και δράση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιριακού», συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να μην αφήσουν θέματα, τα οποία χρονίζουν έτη να μένουν στα αζήτητα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου έχει κατάθεση τη σκέψη της για το ακίνητο Καλουτά στον Κάμπο, μιας που αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχεία για τον τόπο μας. «Έτσι, λοιπόν, με την έγκριση του τεχνικού προγράμματος, η οποία ήρθε με καθυστέρηση τον Σεπτέμβριο, μπορούμε να προχωρήσουμε στην αξιοποίησή του», αναφέρει ο κ. Μπουγδάνος.

Να σημειωθεί ότι η αξιοποίηση του κτιρίου Καλουτά, στη συγκεκριμένη φάση, προβλέπει διενέργεια από μία ομάδα έγκριτων μελετητών, καθώς και μία σειρά προτάσεων αξιοποίησης του χώρου, οι οποίες θα είναι κοστολογημένες, θα έχουν δηλαδή προϋπολογισμό αποκατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα μπορεί να αποφασίσει και να επιλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση, ώστε το κτίριο να ενταχθεί σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα το κάνει και πάλι ζωντανό.

«Το κτίριο θα βρει την τύχη που θα έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια, αποτελώντας κυψέλη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Φυσικά, θα δέσει και με τον φυσικό χώρο του Κάμπου στον οποίο βρίσκεται, προσφέροντας τις υπηρεσίες του μέσα από συμπληρωματικές δράσεις», καταλήγοντας ότι έχουν την πρόθεση να το συντηρήσουν με αποτέλεσμα να διορθωθούν και οι φθορές που έχει παρουσιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement