Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αίτημα του «Χίος Μπροστά» στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για συνεδριάσεις με φυσική παρουσία

Επιστολή με αίτημη την επαναφορά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με φυσική παρουσία, απέστειλε ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια σχετικής ερώτησης μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, παρακαλώ ενημερώστε μας σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί (για παράδειγμα σαν πρώτο βήμα αίτηση από τα μέλη του ΔΣ για προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσων έχουν εμβολιαστεί) ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.
Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και πολλοί δήμοι της χώρας συνεδριάζουν με φυσική παρουσία ( τα μέλη που δεν είναι εμβολιασμένα θα συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη).
Επίσης σας θυμίζω ότι η αίθουσα υποδοχής έξω ακριβώς από αυτήν του ΔΣ ,αποτελεί ενιαίο χώρο με αυτήν σε περίπτωση που ανοίξουν οι πόρτες.
Με κατάλληλη διάταξη κινητών γραφείων-τραπεζιών μπορεί να επιτευχθεί η συνέχεια της αίθουσας του ΔΣ. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο χώρος που καταλαμβάνουν τα καθίσματα του κοινού. Επίσης υπάρχει μεγαφωνική εγκατάσταση σε λειτουργία καθώς και οθόνες οι οποίες δείχνουν την εικόνα και αναπαράγουν τον ήχο από την αίθουσα του ΔΣ. Με ελάχιστες εύκολες και γρήγορες προσθήκες στο σύστημα καταγραφής (πχ δύο-τρία ασύρματα μικρόφωνα) μπορεί να εκπληρωθούν οι συνθήκες εύρυθμης πραγματοποίησης των συνεδριάσεων ,αλλά και της συμμόρφωσης προς τις υγειονομικές απαιτήσεις. Άλλωστε τα ανοίγματα που έχουν και οι δύο αίθουσες είναι ικανά να προσφέρουν άπλετο αερισμό με νωπό αέρα.
Επειδή θεωρούμε ότι οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη υποβαθμίζουν την λειτουργία του σώματος (συχνές οι περιπτώσεις που φαίνονται παρόντες συνάδελφοι ενώ πραγματικά δεν είναι , υπάρχει δυσκολία στην συνεννόηση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων αλλά και μεταξύ των μελών των παρατάξεων ,στην καταμέτρηση των ψηφοφοριών κλπ) ,θεωρούμε επιβεβλημένη πλέον την πραγματοποίηση συνεδριάσεων με φυσική παρουσία.
Είμαστε στην διάθεση σας να σας βοηθήσουμε στην εκπόνηση σκαριφήματος για την χωροθέτηση όλων των γραφείων και καθισμάτων ώστε να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα αυτή.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement