Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου: «Νέο πακτωλό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους Ακτοπλόους εφοπλιστές!»

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου με ανακοίνωσή της, τοποθετείται αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους ναυτικούς, καθώς και τη διαχείριση των διακαιωμάτων τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου:

«Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Υπουργός Ε.Ν κ. Γ. Πλακιωτάκης περιχαρής ανακοίνωσε ότι μεταξύ των άλλων εξασφάλισε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους (ΕΣΠΑ 2021 – 2027, Ταμείο Ανάκαμψης) 1 δις ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την Ακτοπλοΐα και τις λιμενικές υποδομές.

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του Υπουργού Ε.Ν στο πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση 44 ενδονησιωτικών και διαπεριφεριακών Ακτοπλοϊκών γραμμών με 370.000.000 ευρώ μέσω πολυετών συμβάσεων 4 έως 7 χρόνων και με κίνητρα ανανέωσης του στόλου της Ακτοπλοΐας μέσω ΕΣΠΑ 2021- 2027.

Επίσης, επιπλέον χρηματοδότηση 3 γραμμών του κεντρικού ακτοπλοϊκού δικτύου με 300.000.000 ευρώ μέσω του προγράμματος “ΝΕΑΡΧΟΣ – πρόγραμμα δημόσιας θαλάσσιας συγκοινωνίας” στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο με υποχρέωση δρομολόγησης νέων πλοίων.
Ο ίδιος σημείωσε επίσης την γενναιόδωρη στήριξη που είχαν οι εφοπλιστές της Ακτοπλοΐας από το 2019 μέχρι σήμερα αφού οι άγονες γραμμές αυξήθηκαν θεαματικά καλύπτοντας και νέα δρομολόγια με αύξηση της δαπάνης από 90 σε 138 εκατομμύρια ευρώ.

Ανέφερε, επίσης, ότι εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση χρηματοδότησε τις Ακτοπλοϊκές εταιρίες με 79 εκατομμύρια ευρώ ενώ έχει ως “καβάντζα” άλλα 21 εκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο σκοπό το 2021!!!
Σε μια χώρα που η ανεργία είναι στην κορυφή της Ευρώπης, που οι άνεργοι ζουν με φτωχοεπιδόματα πείνας, σε μια χώρα που μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων ζει με 350 ευρώ το μήνα, σε μια χώρα που οι μισθοί έχουν κατρακυλήσει στα 500 – 600 ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, σε μια χώρα που συνεχίζεται η φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, σε μια χώρα όπου το 66% των συντάξεων είναι στα 720 ευρώ τον μήνα, σε μια χώρα όπου η αύξηση του κατώτερου μισθού ανήλθε, για πρώτη φορά φέτος μετά από χρόνια, σε λιγότερο από 1 ευρώ τον μήνα, η κυβέρνηση να διαφημίζει, να αναδεικνύει και να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τους εφοπλιστές και τα καράβια τους.

Όλα αυτά επενδυμένα επικοινωνιακά στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος, στο όνομα της ανάπτυξης και της βελτίωσης του Ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου, εξασφαλίζοντας στην ιδιωτική (εφοπλιστική) πρωτοβουλία να εκμεταλλεύεται και να κερδοσκοπεί σε έναν κρίσιμο και νευραλγικό τομέα ενός δημόσιου και βαθιά κοινωνικού αγαθού όπως είναι οι Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ότι αφορά τα Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα, για την κυβερνητική πολιτική και τον Πλακιωτάκη, τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους υποδήματα. Η άθλια ταξική πολιτική τους όποιο επικοινωνιακό τέχνασμα και εάν χρησιμοποιήσουν δεν κρύβεται!!!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

Advertisement