Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θετικό το κλίμα για την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ Χίου και ΕΝΕΕΓΥΛ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Προς τη θετική κατεύθυνση βαδίζει το αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την έγκριση και τη λειτουργία των νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Χίου και στο ΕΝΕΕΓΥΛ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη, ο Δήμος Χίου είναι υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς χθες εγκρίθηκε από τη Δημοτική Αρχή, ενώ αναμένεται να έρθει και η έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ως νέες ειδικότητες πρότεινε αυτή του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού για το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας  στο ΕΝΕΕΓΥΛ και την ειδικότητα του Τεχνικού Θερμικών – Υδραυλικών Εγκαταστάσεων Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο ΕΠΑΛ Χίου και Εσπερινό ΕΠΑΛ.

«Οι λόγοι είναι γνωστοί για το αίτημα προσθήκης νέων ειδικοτήτων και τομέων. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων συγκαλούν τον Σύλλογο των Καθηγητών και βλέπουν το ενδιαφέρον των μαθητών», δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης.

Συνολικά, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 50 μαθητές από 6 σχολεία που ζητούν νέους τομείς και ειδικότητες, ενώ το κόστος για τη Σχολική Επιτροπή, βάση δεδομένων, ανέρχεται στο ποσό των 7.315 ευρώ με μέσο κόστος ανά μαθητή 146 ευρώ το σχολικό έτος, σε αναλώσιμο υλικό.

«Εμείς στηρίζουμε σαν σχολική επιτροπή την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο χθες έβγαλε την απόφαση ομόφωνα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε  στο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας. Εάν χρειάζεται στήριξη, θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οι αρχές αυτές έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα, τη γοητεία, τη χρηστικότητα και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα του νέου SUV της Volvo. Η επιτροπή...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 85-83 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Χάλα Πιονίρ, όμως έχει μεγάλα παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στο φινάλε...

ΧΙΟΣ

Ο Παγχιακος Εκπολιτιστικός Συλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, θα ήθελε να ευχηθεί θερμές ευχες για το Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!! Το Άγιο Πνεύμα...

Advertisement