Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θετικό το κλίμα για την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ Χίου και ΕΝΕΕΓΥΛ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Προς τη θετική κατεύθυνση βαδίζει το αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την έγκριση και τη λειτουργία των νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Χίου και στο ΕΝΕΕΓΥΛ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη, ο Δήμος Χίου είναι υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς χθες εγκρίθηκε από τη Δημοτική Αρχή, ενώ αναμένεται να έρθει και η έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ως νέες ειδικότητες πρότεινε αυτή του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού για το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας  στο ΕΝΕΕΓΥΛ και την ειδικότητα του Τεχνικού Θερμικών – Υδραυλικών Εγκαταστάσεων Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο ΕΠΑΛ Χίου και Εσπερινό ΕΠΑΛ.

«Οι λόγοι είναι γνωστοί για το αίτημα προσθήκης νέων ειδικοτήτων και τομέων. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων συγκαλούν τον Σύλλογο των Καθηγητών και βλέπουν το ενδιαφέρον των μαθητών», δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης.

Συνολικά, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 50 μαθητές από 6 σχολεία που ζητούν νέους τομείς και ειδικότητες, ενώ το κόστος για τη Σχολική Επιτροπή, βάση δεδομένων, ανέρχεται στο ποσό των 7.315 ευρώ με μέσο κόστος ανά μαθητή 146 ευρώ το σχολικό έτος, σε αναλώσιμο υλικό.

«Εμείς στηρίζουμε σαν σχολική επιτροπή την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο χθες έβγαλε την απόφαση ομόφωνα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε  στο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας. Εάν χρειάζεται στήριξη, θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement