Θετικό το κλίμα για την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ Χίου και ΕΝΕΕΓΥΛ - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θετικό το κλίμα για την προσθήκη νέων τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ Χίου και ΕΝΕΕΓΥΛ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Προς τη θετική κατεύθυνση βαδίζει το αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την έγκριση και τη λειτουργία των νέων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Χίου και στο ΕΝΕΕΓΥΛ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνολόγων Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνο Χατζησταμάτη, ο Δήμος Χίου είναι υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς χθες εγκρίθηκε από τη Δημοτική Αρχή, ενώ αναμένεται να έρθει και η έγκριση του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός, ως νέες ειδικότητες πρότεινε αυτή του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού για το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, τον Τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας  στο ΕΝΕΕΓΥΛ και την ειδικότητα του Τεχνικού Θερμικών – Υδραυλικών Εγκαταστάσεων Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο ΕΠΑΛ Χίου και Εσπερινό ΕΠΑΛ.

«Οι λόγοι είναι γνωστοί για το αίτημα προσθήκης νέων ειδικοτήτων και τομέων. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων συγκαλούν τον Σύλλογο των Καθηγητών και βλέπουν το ενδιαφέρον των μαθητών», δήλωσε ο κ. Χατζησταμάτης.

Συνολικά, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 50 μαθητές από 6 σχολεία που ζητούν νέους τομείς και ειδικότητες, ενώ το κόστος για τη Σχολική Επιτροπή, βάση δεδομένων, ανέρχεται στο ποσό των 7.315 ευρώ με μέσο κόστος ανά μαθητή 146 ευρώ το σχολικό έτος, σε αναλώσιμο υλικό.

«Εμείς στηρίζουμε σαν σχολική επιτροπή την πρόταση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας. Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο χθες έβγαλε την απόφαση ομόφωνα και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε  στο αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας. Εάν χρειάζεται στήριξη, θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΘΝΙΚΑ

Έντονος είναι ο εκνευρισμός της Άγκυρας μετά την άφιξη των έξι Rafale στην Ελλάδα. Αν και όλη την εβδομάδα που πέρασε η Τουρκία τήρησε...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα νησιά Κιριμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία είχαν μέχρι σήμερα γλιτώσει από την πανδημία του κορωνοϊού, μπήκαν σε lockdown από σήμερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία τους πνοή άφησαν οι ηθοποιοί Ελένη Σάνιου και Άννυ Ραζή, κάτι που γνωστοποίησε μέσω Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας. Συγκεκριμένα,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη διαχείριση της πανδημίας τοποθετήθηκε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη...