Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κοινή Δήλωση Βρουλή-Ντουρουντού για τα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας

Με κοινή δήλωσή τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Παντελής Βρουλής και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, συμβουλεύουν τους πολίτες και τους φορείς αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να τηρούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθεί, αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:

«Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και την σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid – 19 που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Β. Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

1. Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι την 15η Αυγούστου 2021 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

2. Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.

3. Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του covid – 19.

Παρακαλούμε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε έπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθούν θετικά στην εφαρμογή των μέτρων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement