Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η  Διεθνής Σύμβαση  των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ένα κείμενο δεσμευτικό Νομικά που διασφαλίζει ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απολαύουν των δικαιωμάτων σε ισότιμη βάση με τους άλλους πολίτες καθορίζοντας τα ελάχιστα πρότυπα.  Είναι η υποχρέωση της Κοινωνίας μας και της Πολιτείας ως Κράτους Δικαίου που πρέπει να δίνει υπόσταση  στα αστικά , πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματά των Ατόμων με Αναπηρία στο μέγιστο βαθμό. Η σημερινή Ημέρα αποτελεί ημέρα αξιολόγησης ,για το τι έχουμε επιτύχει ως τώρα και να στρέψουμε το βλέμμα στα άτομα αυτά και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητάς τους και δράσεις που εξασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή τους στη Κοινωνία.   ΩςΠεριφέρεια Βορείου Αιγαίου στεκόμαστε έμπρακτα κοντά τους, ενισχύουμε οικονομικά και υλοποιούμε υποστηρικτικές πρωτοβουλίες προς τους Συλλόγους Α.ΜΕ.Α και τις λειτουργούσες Δομές στους τρεις Νομούς για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αύξηση της προσβασιμότητας με προσανατολισμό την ασφάλειά τους. Υποστηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την εκπαίδευση και ενσωμάτωση τους στη Κοινωνία μέσα από την ανάπτυξη και καλλιέργεια των ειδικών ικανοτήτων τους. Η υποστήριξη των οικογενειών τους περιλαμβάνεται επίσης στους παράλληλους στόχους με δράσεις της Περιφέρειας , μαζί με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση των διακρίσεων».

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος   συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Μιχάλη Πολυπαθέλλη, εκ μέρους του Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας η «ΚΥΨΕΛΗ.  Εκεί ξεναγήθηκαν στο χώρο, μίλησαν με τους Φιλοξενούμενους και το Προσωπικό και ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο κα Αλατερού , για τις ανάγκες που υπάρχουν σε  θέματα που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα της Λειτουργίας της Δομής.

Στο πλαίσιο της  σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας , υπογραμμίζεται ότι προτεραιότητες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  παραμένουν:

Η Φροντίδα και Μέριμνα για προσλήψεις όπου απαιτείται, Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων, Ειδικών Παιδαγωγών και ατόμων που παρέχων Υπηρεσίες Εξειδικευμένης Φροντίδας.

Η Οικονομική Ενίσχυση των ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

Προγράμματα κοινωνικής στέγασης και στήριξης μέσω προγραμμάτων φροντίδας και υποστήριξης.

Δράσεις και Πολιτικές αποφάσεις που αυξάνουν την Προσβασιμότητα και  εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία για τα άτομα με αναπηρία.

Η Ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με βαριές αναπηρίες.

Η Κοινωνική Ασφάλιση, η πρόσβαση και  παρεμβάσεις στον τομέα αυτό.

Η Απογραφή των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε νομό, κατά κατηγορία και ηλικία και κάλυψη των αναγκών κατά περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρό κύμα θα πλήξει σήμερα, Τρίτη, τη χώρα μας, ενώ θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο, πιο ισχυρό στο τέλος της εβδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες εστάλησαν κατά την χθεσινή μεγάλη ανοιχτή ομιλία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, Νότη...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε ότι σε όλους τους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου του τελικού, θα γίνει χρήση της τεχνολογίας VAR και γραμμής...