Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2022 από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εχθές  Πέμπτη 2/12 εκ μέρους της Περιφερειακής αρχής η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2022. 

Ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το 2022 ανέρχεται σε 70.396.076,79 ευρώ και είναι αυξημένος κατά 15.676.764,95, συγκριτικά με τον προϋπολογισμό του 2021 ο οποίος ανερχόταν σε 54.719.311,84. 

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης οικονομικών στην τοποθέτηση της « Αυτή η αύξηση δεν προήλθε από αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά λόγω της χρηστής διοίκησης, του περιορισμού κάθε σπατάλης χωρίς βεβαίως να υπάρχει έκπτωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αντιθέτως η Περιφερειακή Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της αύξησε τις δαπάνες της προκειμένου να στηρίξει τον Τουρισμό, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την συμμετοχή της σε κάθε είδους πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων. Πέραν αυτών  ανέλαβε χρηματοδοτήσεις μελετών και έργων, πέραν των στενών αρμοδιοτήτων της (πρόβλεψη χρηματοδότησης συναιτερισμού Μεσσοτόπου, χρηματοδοτήσεις μελετών Δήμων, λιμενικών έργων κ.λ.π).    Κάτι που έπραξε και ως προς την υλοποίηση του προϋπολογισμού του έτους 2021 με αποτέλεσμα η μεταφορά του ταμειακού υπολοίπου του 2021 που μεταφέρεται στο 2022 να είναι περίπου 16.000.000 ευρώ. 

Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφερειακή Αρχή γιατί μέσα στα στενά δημοσιονομικά όρια και τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε, σας παρουσιάζουμε έναν προϋπολογισμό που διαπνέεται από προγραμματισμό- για πρώτη φορά έχουμε πολυετής δαπάνες για δακοκτονία, μαθητικά δρομολόγια, Πολιτισμο κ.λ.π.-, στρατηγική, πολιτικό όραμα, έναν προϋπολογισμό ο οποίος  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας μπορεί να συν-αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τα νησιά μας.    

Κλείνοντας για άλλη μια φορά  ευχαριστούμε τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία της Περιφέρειας οι οποίοι αν και ελάχιστοι- ούτε ιδιωτική επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον αριθμό εργαζομένων- έκαναν και κάνουν μια σπουδαία δουλειά.» 

Ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το έτος 2021 εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με 21 ψήφους υπέρ , 11 κατά και 6 λευκά.

Υπέρ ψήφισαν: Αρώνης, Τούφου, Κουφέλος, Βρουλής, Πνουράκης, Βλάτας, Αντωνέλλη, Κουρσουμπάς, Νύκτας, Μπουρνιάς, Αθηνάδης, Μπογδάνος, Ανδρεάδου, Γενούζος, Χριστόφας, Προβέντζας, Καρασάββας, Βερρής, Κριμιζής, Καμπούρης, Τριανταφύλλου. 

Κατά ψήφισαν: Χατζηκομνηνός, Κυρατζής, Σπιλάνης, Νικολάρα, Αργυρούδη, Κάρλας, Γεωργούλας, Μανάβης.

Λευκό ψήφισαν: Καλογήρου, Βαλσαμίδης, Αδαμίδης, Λεγάτος, Γώμου, Νομικός.

“Ευχαριστούμε όσους συναδέλφους  ψήφισαν θετικά για τον προϋπολογισμό αλλά και όσους ψήφισαν λευκό από την αντιπολίτευση, αφού για μας  ακόμα και το λευκό από την αντιπολίτευση αποτελεί  στάση  συνειδητότητας μιας και η υπερψήφιση του  προϋπολογισμού είναι αναγκαία προκειμένου να να μην υπάρξουν προβλήματα στις παρεχόμενες προς του πολίτες υπηρεσίες της Περιφέρειας μας”.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυναμώνει η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της διαρροής emails Ελλήνων του εξωτερικού, που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τις παραιτήσεις που...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο χωριό τους, στους πρόποδες του βουνού Κατσίκα, υπήρχε μια...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Για να επιταχυνθούν περαιτέρω οι προσπάθειες για την ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα και τα μηδενικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, θα είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι...

Advertisement