Ο Παύλος Πολάκης απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο.
Η απόφαση αποδίδεται στον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των βουλευτών που έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρεται, δεν τον ευνοούσε. Νωρίτερα, από τα Σφακιά όπου βρίσκεται ο βουλευτής, μετά την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχε προχωρήσει σε ανάρτηση με αινιγματικό περιεχόμενο. Στην ανάρτηση, μεταξύ άλλων, σημείωνε «δεν μπαίνουνε στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα».
Σε νεότερη διατύπωση της ανάρτησής του, ο κ. Πολάκης αναφέρει: «Στράτα μου ίδια ήσουνα και ίδια πομένεις πάντα… Και δεν χωρούν στο δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!» και προσθέτει: «χαιρετίσματα από Σφακιά σε όλους τους καλούς! Οι άλλοι ο,τι και αν κάνουν δεν μας αγγίζουν γιατί δείξανε και το πραγματικό τους μπόι και το ηθικό τους ανάστημα…. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ…. ».
Υποστηρικτές του βουλευτή Χανίων υποστηρίζουν ότι ο κ. Πολάκης θέλει να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. Από την πλευρά τους, στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η μη υποψηφιότητα Πολάκη για τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αποτελεί «ένα ακόμα βήμα για συλλογική ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε ακουστεί ότι ο Παύλος Πολάκης θα προτεινόταν για επικεφαλής της Επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ. 5. TAGS
