Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμοσυρροή στις ομιλίες Μηταράκη στη Χίο – Μήνυμα νίκης της ΝΔ στις 21 Μαΐου

Άκρως θετική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου της Χίου στις περιοδείες του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψηφίου Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νότη Μηταράκη στα χωριά της Χίου καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Μηταράκης βρέθηκε διαδοχικά σε Πυργί, Χαλκειός, Νεοχώρι και Καρδάμυλα όπου πραγματοποίησε προεκλογικές ομιλίες ενώ μετέβη και σε κάθε γωνιά του νησιού συζητώντας με πολίτες για το δίλημμα των εκλογών, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία που πέρασε αλλά και το όραμα για την Χίο για την επόμενη τετραετία.

Μετά την μεγάλη συγκέντρωση Χιωτών στην ομιλία που έκανε ο κ. Μηταράκης στην Αθήνα η οποία μάζεψε πάνω από 1.000 άτομα, δεκάδες πολίτες βρέθκαν στις ομιλίες του στα χωριά της Χίου. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του κ. Μηταράκη στο Νεοχώρι όπου όπως είπε «μαζέψαμε περισσότερο κόσμο απ’ όσο η αντιπολίτευση στην προεκλογική της συγκέντρωση στο Βροντάδο».

Αναφορικά με τα ζητήματα της Χίου ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ πως ταυτίζονται στα ζητήματα του μεταναστευτικού, θυμίζοντας όσα έγιναν το 2015-2019 αλλά και την στάση των Ευρωσοσιαλιστών στους οποίους ανήκει το ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλουν συνεχώς τη χώρα μας για τη φύλαξη των συνόρων. Όπως δε είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα «έργα της γενιάς μας», ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τη Χίο ενώ το ΠΑΣΟΚ θέλει να σταματήσει τα έργα, όπως το αεροδρόμιο τα οποία είναι σε φάση υλοποίησης.

Για τις υποδομές ο κ. Μηταράκης παρουσίαζε τα βήματα που έγιναν προκειμένου να παραδοθούν το Πρωτοδικείο και το Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και να ολοκληρώνονται το αεροδρόμιο και το Τελωνείο. Παράλληλα θύμισε την στήριξη της κυβέρνησης στην τοπική οικονομία και τους μαστιχοπαραγωγούς αλλά και την μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Μηταράκης κατά τις τοποθετήσεις του κατέστησε σαφές πως η κάλπη της 21ης Μαΐου είναι εθνική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται γι’ αυτό και παρέθεσε επανειλημμένα τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους οι Χιώτες και όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη: Το μεταναστευτικό, την Οικονομία και την Άμυνα.

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται σε πολλά ζητήματα όπως στο μεταναστευτικό αλλά και ειδικά για τα ζητήματα της Χίου. Όπως είπε το συγκεκριμένο θέμα έπαψε να είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, που 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες τον χρόνο φυλούν τα σύνορα αυτής της χώρας.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «μείωσε πενήντα φόρους και εισφορές. Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35%. Ο εισαγωγικός συντελεστής της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα έπεσε από το 22% στο 9%. Καταργήθηκε οριστικά η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος των γονικών παροχών. Οι νέες επενδύσεις έφεραν πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες».

Σχετικά με την ‘Αμυνα ο κ. Μηταράκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που έκανε όσα καμμία άλλη τις τελευταίες δεκαετίες. «Θωρακίσαμε, την Πολεμική Αεροπορία, τους αιθέρες με 24 νέα Rafale και 84 υπερσύγχρονα F-16 Viper, ενώ είμαστε κοντά και στην απόκτηση των F-35. Ενισχύσαμε το Πολεμικό Ναυτικό, με τρεις νέες φρεγάτες belhara και στηρίξαμε το έμψυχο δυναμικό προχωρώντας σε αυξήσεις σε μισθούς και σε επιδόματα στους ενστόλους μας. Για εμάς η Άμυνα της Πατρίδας μας είναι αυτοσκοπός! Δεν μείναμε όμως σε αυτά, κάναμε συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ενώ κηρύξαμε ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο ενώ για πρώτη φορά επεκτείναμε τα σύνορα της Ελλάδος με την επέκταση των χωρικών υδράτων στα δυτικά σε 12 ν.μ.», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Υποψήφιος Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νότης Μηταράκης θα δώσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στη Χίο, την Παρασκευή στις 20:00 στο ξενοδοχείο Χανδρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement