Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Ενα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από την Ελλάδα

Στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συτνακτών. «Η Ελλάδα είναι σε τροχιά ανάπτυξης και το ρεκόρτου 2021 και 2022 των ξένων επενδύσεων αναδεικνύει την Ελλάδα ως τον πλέον ελκυστικό προορισμό στην Ανατολική Μεσόγειο,» είπε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας την εξυγίναση και του τραπεζικού συστήματος μέσω μεταρρυθμίσεων. Η νέα αναβάθμιση από τον Fitch εγγυάται νέες δυνατότητες για τα ιαπωνικά κεφάλαια καθώς το πεδίο εξωτερικής πολιτικής διευρύνεται και επεκτείνεται, είπε ο κ. Οικονόμου.

«Εαν υπάρχει όποιο κύκλωμα στην ΕΛ. ΑΣ. είναι σίγουρο ότι θα παταχθεί δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε με ανοχή και στο κομμάτι του οργανωμένου εγκλήματος , είπε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Η ΕΛ. ΑΣ με εντολή Θεοδωρικάκου διερευνά εάν υπήρξε κάτι μεπτό και δεν θα μείνει η παραμικρή σκιά, είπε, ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ πρόσθεσε ότι ενάμισυ χρόνο μετά από δεύτερο περιστατικό αστυνομικός εμφανίζεται να καταγγείλει, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις του.

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας είναι εξέλιξη που φέρνει μόλις ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας Είναι η 12η αναβθάμισβη στα 3 1/2 χρόνια διακυβέρνησης και οφείλεται στην καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού και στη συνεχή πρόοδο επί της μεταρρυθμιστικής ατζέντας με συρρίκνωση ανεργίας και αξιοποίηση πόρων από το ταμείο Ανάκαμψης. Μέσω αυτών θα βελτιώσουμε μισθούς και επίπεδο διαβίωσης της κοινωνίας, τόνισε.

Για τους μισθούς των καλλιτεχνών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι σαφής η κυβέρνηση καθώς το προεδρικό διάταγμα δεν αλλάζει τον τρόπο πρόσληψης και αμοιβής στο Δημόσιο τομέα. Για να μην υάρχει καμία αμφιβολία η κυβέρνηση με ανάρτηση πρωθυπουργού καταρτίζει νομοθετική ρύθμιση που θα εξαιρεί ρητά τις προσλήψεις καλλιτενών στο δημόσιο, ξεκαθαρίζοντας ότι πληρώνονται με άλλο τρόπο. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι επεκτείνεται και στους δήμους η υποχρέωση ειδικού και όχι εννιαίου μσθολογίου.

Δημόσιες πανεπιστημιακού επιπέδου σχολές για τις τέχνες με οδικό χάρτη ως το 2025, εξήγγειλε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η έμφαση στην προληπτική ιατρική και το πρόγραμμα «Φώφη γεννηματά κατά του καρκίνου του μαστού», εξελίσσεται με το επόμενο βήμα σήμερα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγεία για πρόγραμμα δωρεάν παιδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά όλης της χώρας, είπε ο κ. Οικονόμου.

Η συζήτηση στη Βουλή μετά την υποβολή πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε δεινή πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φάνηκε ολοκάθαρα η επιδίωξη να προηγηθεί η πολιτική διαχείριση της δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών γιατί ευνοεί τη συκοφαντία, τις μυθοπλασίες και την τοξικότητα, είπε ο κ. Οικονόμου. «Το ίδιο πρόσωπο στην ηγεσία επί 15 χρόνια δεν το συναντά κανείς σε ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, είπε σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Δεν κατανοούν ότι διαχειριζόμενοι τόση τοξικότητα, οι πρώτοι που δηλητηριάζονται είναι οι ίδιοι. Δική μας προτεραιότητα είναι να παρουσιάσουμε το τεκμηριωμένο σχέδιο μας με βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Tου Αριστείδη Ζαννίκου Με την αποσπασματική Κυβερνητική αντίδραση κατά της λαίλαπας της ακρίβειας να αποδεικνύεται (προσώρας;) αναποτελεσματική και με δυο φονικούς πολέμους να διεξάγονται...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το έτος 2024 μίλησε στα τοπικά μέσα ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Μυριαγκός, υπογραμμίζοντας ότι έχουν προκύψει...

ΧΙΟΣ

Σε ιατρική εταιρεία που εδρεύει στην Αθήνα αναθέτει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου την ακτινοδιαγνωστική επιμελητεία του ακτινολογικού τμήματος στις ώρες των εφημεριών,...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Ο δημοσιογράφος Granit Sokolaj αποκάλυψε ότι υπάρχουν νεκρά ποντίκια και πουλιά στις αποθήκες αλευριού στην πόλη Φίερ. Ο Σοκολάι έκανε τα σχόλια στην εκπομπή...

Advertisement