Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Το sms για το υπό σύσταση κανάλι & η «κόντρα» Χρ. Καλογρίτσα – Ν. Παππά

Ένα sms που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο «βάζει φωτιά» στην προεκλογική αντιπαράθεση. Στο μήνυμα, ο Νίκος Παππάς φέρεται να ενημερώνει τον Χρήστο Καλογρίτσα για τα ποσοστά που θα είχαν επιχειρηματίες στο υπό σύσταση  τηλεοπτικό κανάλι, μετά το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Η κυβέρνηση καλεί τον Νίκο Παππά να απαντήσει στο ποιος βρίσκεται πίσω από τον κωδικό Α2, ενώ ο δικηγόρος του πρώην υπουργού υποστηρίζει ότι το sms έχει μηδενική αποδεικτική αξία. Η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, όμως, επικεντρώνεται και στο θέμα της παιδείας, με αφορμή το σποτ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην παρουσίαση ενός sms, που όπως υποστήριξαν εστάλη από τον Νίκο Παππά στον Χρήστο Καλογρίτσα και φέρεται να περιέγραφε την μετοχική σύνθεση υπό σύσταση τηλεοπτικού καναλιού, παρουσίασε στο Ειδικό Δικαστήριο η υπεράσπιση του επιχειρηματία, σημειώνοντας ότι με αυτό καταδεικνύεται η στενή σχέση των δύο ανδρών.

Οι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Το sms, που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του, δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε: «Το sms έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας».

Στο γραπτό μήνυμα φέρονται να καταγράφονται τα ονόματα 5 επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων του Χρήστου Καλογρίτσα και ατόμου που καταγράφεται ως Α2.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με «μαύρο» χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2, κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;».

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε σε εκπομπή του OPEN: «Δεν μετείχα σε καμία συναλλαγή παρασκηνίου. Διεκδίκησα μόνος άδεια στο διαγωνισμό και στη συνέχεια αγόρασα κανάλι (το σημερινό ΟΡΕΝ) στο οποίο έχω επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ».

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης παραμένουν οι καταγγελίες της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα και η μήνυση του Νίκου Παππά εναντίον της.

«Εκπροσωπώ το κόμμα στη συγκεκριμένη περίπτωση, διότι έγινε μια γενικευμένη κατηγορία. Δεν γίνεται μήνυση να κάνει το κτίριο του κόμματος και τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Γίνεται ειδικό δικαστήριο για ένα πλημμέλημα και μάλιστα για μια υπόθεση που καταφανώς το δημόσιο έχει ωφεληθεί. Το δημόσιο εισέπραξε λεφτά, δεν δαπάνησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς.

Πολιτική αντιπαράθεση για τα πανεπιστήμια

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε σχετικά με το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη φοιτητική ζωή. Σημείο τριβής η αναφορά στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Όταν ακούς Ανώτατη Εκπαίδευση, ελληνικά Πανεπιστήμια, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μπαίνει η Αστυνομία και δέρνει; Είναι εγκλωβισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς του λόγους -από αντιπολιτευτικό μένος και όχι μόνο- σε ερμηνευτικά σχήματα, σύνδρομα, παραστάσεις του περασμένου αιώνα, άλλων δεκαετιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε, λέγοντας: « Το σποτ ενόχλησε γιατί φτάνει στην καρδιά των ανθρώπων που ετοιμάζονται να μπουν στο πανεπιστήμιο ή φοιτούν ήδη. Έχουμε φοιτητές που πέφτουν από τα παράθυρα και τραυματίζονται γιατί δεν υπάρχουν αρκετές αίθουσες, έχουμε ελλείψεις καθηγητών. Όταν συμβαίνουν εγκληματικές ενέργειες μέσα στα πανεπιστήμια η αστυνομία μπορεί να μπαίνει και αυτό συνέβαινε πάντα».

Η Ελληνική Λύση τόνισε ότι «Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετήσουν την κομματική τους πελατεία, μετέτρεψαν τα πανεπιστήμια σε «άσυλα ανομίας».

Ταυτόχρονα, οι τόνοι ανεβαίνουν και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Αφορμή, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, στην οποία εξαπολύει επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ανδρουλάκη πάλι στον ύπνο σου με έβλεπες;; Δεν τραβάς, τόχουν καταλάβει ΟΛΟΙ πλέον! Είσαι και λίγος και σε έχουν…. Με τέτοιες δηλώσεις, από μεριάς σου (…) ξεκαθαρίζει το θέμα πως η λύση για τη χώρα, είναι ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!!», ανήρτησε ο κ. Πολάκης, με τον Δημήτρα Μάντζο να απαντά: «Όσο η «πρόοδος» που εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τον τοξικό λόγο του κ. Πολάκη τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση, με ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement