Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης τροφοδοτούν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων “Βήμα” και “Documento” για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση επιμένει στην πλήρη διαλεύκανση μέσω της δικαιοσύνης και της θεσμικής οδού με τον εκπρόσωπό της να τονίζει ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα συσκοτίζουν την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει τεκμηρίωση.

«Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για γελοίους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πανικού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά σοβαρές απαντήσεις για τα περί παρακολούθησης κυβερνητικών στελεχών: «Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και δεν αξίζει στη χώρα μια τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση, ούτε στους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός».

Τους ισχυρισμούς της εφημερίδας Documento περί παρακολούθησής τους σχολιάζουν οι υπουργοί Επικρατείας και Εργασίας, Άκης Σκέρτσος και Κωστής Χατζηδάκης. “Οι λίστες του ντοκουμέντου δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φειγ βολάν“ τονίζει ο κ. Σκέρτσος.

“Γνωρίζω τον πρωθυπουργό από πριν γίνουμε βουλευτές, έχουμε μακρά συμπόρευση στην πολιτική, δεν πιστεύω ούτε μια στο εκατομμύριο ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό σε εμένα. Αναφερεται το ονομά μου και λένε ότι έχουν αποδείξεις, που είναι οι αποδείξεις;” διερωτάται ο κ. Χατζηδάκης.

“Η πολιτική γραμμή της ΝΔ είναι ανεπαρκής. Έχουμε αποκαλύψεις που θρυμματίζουν στην κυριολεξία όλη την κυβερνητική υπερασπιστική γραμμή” σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Το δρόμο των θεσμών και της δικαιοσύνης δείχνει ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. “Δεν πρέπει να πέφτουν σκιές στην πολιτική ζωή. Πρέπει η δημοκρατία μας να είναι μια ισχυρή ευρωπαϊκή δημοκρατία. Όχι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να εκθέτει διεθνώς τη χώρα θέλοντας να αποκρύψει με ένα δεύτερο σκάνδαλο, το σκάνδαλο των υποκλοπών” τόνισε.

“H ιστορία με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που τώρα δήθεν ανακάλυψαν ορισμένοι, αναδίδει όλη αυτή τη σαπίλα, ενός συστήματος που στο στόχαστρό του έχει πρώτα απ’ όλους τον «εχθρό λαό»” σημειώνει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Όταν μία κυβέρνηση θυσιάζει στο βωμό του κομματικού και ατομικού συμφέροντος του πρωθυπουργού το εθνικό συμφέρον, τότε είναι επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα και την ύπαρξη του ελληνικού κράτους” σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement