Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα – «Υπηρετεί με συνέπεια το αναθεωρητικό της αφήγημα»

Δίδυμα πυρά προς την Αθήνα και την Ουάσιγκτον εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν επειδή, όπως ισχυρίζεται, προστατεύουν τρομοκράτες και εξέφρασε την επιθυμία να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι τη Γερουσία για να πάρει η Τουρκία τα F16. Παράλληλα η Άγκυρα έδωσε στο ψευδοκράτος καθεστώς του παρατηρητή στη Σύνοδο των Τουρκόφωνων κρατών, προκαλώντας την αποδοκιμασία της Κομισιόν.

Την στιγμή που οι ενεργειακοί παίκτες στρέφουν την προσοχή τους στις κινήσεις της Ελλάδας στον χάρτη υδρογονανθράκων της Μεσογείου, η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει μονομερείς κανόνες με τρόπο ασύμβατο με εκείνον του Διεθνούς Δικαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα σημειώνει πως η ρητορική των προκλήσεων δεν εντάσσεται στον βωμό της προεκλογικής περιόδου.

«Η προκλητική συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας, όπως αυτή εκδηλώνεται τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες{…} φαίνεται να αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της τωρινής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που υπηρετεί με συνέπεια το αναθεωρητικό της αφήγημα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Στο μεταξύ η διπλωματική κινητικότητα συνεχίζεται, με τον υπουργό εξωτερικών την Δευτέρα να λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων. Μάλιστα η ΕΕ καταδικάζει την αποδοχή του ψευδοκράτους στον οργανισμό τουρκογενών κρατών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Πολιτική αντιπαράθεση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα φέρνει και νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας σε τετ α τετ με τον Γάλλο πρεσβευτή σημείωσε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας στις συμβάσεις που έχει υπογράψει Αθήνα και Παρίσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανεύθυνες ενέργειες χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα εθνικά επικίνδυνο. «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να βλάψει την πατρίδα και να ακυρώσει την πορεία ισχυροποίησης. {…} Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα Rafale και τις Belh@rra σύμφωνα με τον σχεδιασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement