ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 23 με 25 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα βγήκαν από δείγμα 1.207 ενηλίκων, με δικαίωμα ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% στην αναγωγή επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11,5%, στο 5,5% είναι το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και κάτω από το 3% το ΜεΡΑ25.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 28%. Στο ίδιο ποσοστό (28%), η απάντηση «κανένας από τους δύο», ενώ ένα 5% δεν ήθελε να απαντήσει.

Στην ερώτηση αν προτιμούν να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απάντησε ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας προτιμά το 35%.

Σημαντική είναι η ανησυχία του κόσμου για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση που διατηρεί σε υψηλά επίπεδα η Άγκυρα. Το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο κόσμος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γενικότερο πλαίσιο, με τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων να ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version