Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Marc: Εξι στους δέκα δηλώνουν ότι κόβουν δαπάνες για είδη διατροφής και ρεύμα

Οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, η αγορά αγαθών και η χρήση του αυτοκινήτου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται πως είναι από τα θέματα που ανησυχούν τους πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα που διενέργησε η Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σύμφωνα με την έρευνα, 6 στους 10 πολίτες από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, δε βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και ανησυχούν για τα χειρότερα.

δημοσκόπηση MARC - αισιοδοξία

Όσον αφορά τον περιορισμό κατανάλωσης αγαθών, η έρευνα δείχνει πως σε διάφορα αγαθά όπως η ένδυση το 67,3% έχει περιορίσει την κατανάλωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα είδη διατροφής ανέρχεται στο 57,6%. Το 54% έχει περιορίσει τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

δημοσκόπηση MARC - περιορισμός κατανάλωσης

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 47,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα συνεχίσει ως έχει, με το 23,6% να θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί επικύνδυνα και το 23,3 να ελκπίζει σε αποκλιμάκωση.

δημοσκόπηση MARC - πόλεμος

Όσον αφορά το ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, το 62,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, και το 34% κατά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα, 35 ετών και άνω, ενώ οι μικρότερες ηλικίες, 18-34 ετών, φαίνεται να είναι… σχεδόν διχασμένες για το μέτρο αυτό.

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

Διαφοροποιήσεις σχετικά με την άποψη για την αστυνομία στα πανεπιστήμια υπάρχουν και ανάλογα με βάση την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές.

δημοσκόπηση MARC - αστυνομία - πανεπιστήμια

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement