Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Ο στόχος είναι, λιγότερες δυνατές ροές και λιγότερο δυνατόν διαμένοντες στη Χίο

Τον στόχο της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αποτύπωσε ο αρμόδιος υπουργός, και βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.

Όπως είπε μιλώντας στο «Podοπωλείο» του politischios.gr, «η πολιτική μας συνεχίζει να μιλά για τη φύλαξη των συνόρων. Οι κλειστές δομές είναι βασικό συστατικό της συνολικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας», ενώ συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο ο στόχος είναι οι λιγότερες δυνατές ροές και οι λιγότερο δυνατόν διαμένοντες στη Χίο. «Δε συμφωνούν όλοι με αυτούς τους στόχους», είπε δείχνοντας προς την αντιπολίτευση.

«Σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, αυτά τα τρία κόμματα κατακρίνουν τη ΝΔ για την αυστηρή φύλαξη των συνόρων», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης. Μιλώντας συγκεκριμένα για τον τομεάρχη Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Νότης Μηταράκης είπε: «Ο κ. Καμίνης λέει ότι πρέπει να προσέλθω στη Βουλή και να απολογηθώ, γιατί η #Frontex ουσιαστικά φυλάει τα σύνορα».

Δείτε βίντεο:

Στην συνέχεια ο Νότης Μηταράκης μίλησε για την ολοκλήρωση των έργων στην Χίο για τα οποία έχει δεσμευθεί ο ίδιος αλλά και η Νέα Δημοκρατία. Όπως είπε, αυτά είναι:

  • η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής της γενιάς μας.
  • Οι εργασίες για τον διάδρομο του Αεροδρομίου κινούνται ταχύτατα. Μέσα στον Ιούνιο υπογράφεται η σύμβαση για το νέο κτίριο του αεροδρομίου.
  • Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και για το Τελωνείο της Χίου που είναι και η μεγαλύτερη πύλη εισόδου του νησιού. Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου χρηματοδοτεί με 3 εκ. ευρώ το έργο του νέου τελωνείου στη Χίο.
  • Το Δικαστικό Μέγαρο προχωράει.
  • Στο “Κόρης Γεφύρι” τα συνεργεία επιστρέφουν, η χρηματοδότηση των 1,8 εκ. έχει ζητηθεί και αναμένεται εντός των ημερών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • 2ο η διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ
  • 3ο το Μεταναστευτικό που πλέον δεν απασχολεί το νησί μας, δεν έχουμε ούτε ροές ούτε διαμένοντες.
  • 4ο η ένταξη της Χίου στο νέο πολεοδομικό και χωροταξικό σχέδιο. Είναι κρίσιμο η Χίος να μπορέσει να αποκτήσει τις ιδιωτικές υποδομές που απαιτούνται για την ανάπτυξη, ειδικά, του τουρισμού.
  • Έργα υποδομής, χαμηλό Φ.Π.Α, λύση του μεταναστευτικού, νέο χωροταξικό επιτρέπουν πλέον στη Χίο να σχεδιάσει ένα αναπτυξιακό μοντέλο για τα επόμενα χρόνια.
  • Αυτό είναι που θα συζητήσουμε το 2023 στις εκλογές.

Δείτε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement