Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, πιστεύω ότι ο κόσμος θα δώσει την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για την πανδημία και τις σκληρές αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ακρίβεια που χτυπάει αλύπητα τα ελληνικά νοικοκυριά, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις νέες ισορροπίες που φέρνουν στα ελληνοτουρκικά τα νέα Rafale, αλλά και έστειλε το δικό της μήνυμα σχετικά με τις υποθέσεις βιασμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Είχαμε πει ότι είναι πάνω στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα για τους άνω των 50 ετών. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, πάνω από 90%, από ανθρώπους που είναι άνω των 60. Πολλοί από αυτούς είναι με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι. Εκεί ήταν το μεγάλο πρόβλημα και θέσαμε σε ισχύ την υποχρεωτικότητα. Δυστυχώς ακόμα ένα ποσοστό, περίπου 280.000 χιλιάδες άνθρωποι, δεν έχουν ακόμα πειστεί και αυτοί οι άνθρωποι είναι που γεμίζουν τα νοσοκομεία. Σήμερα ξέρουμε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές περνούν τον κορωνοϊό, κολλάνε αλλά το περνάνε πιο εύκολα στο σπίτι τους και δεν επθβαρύνουν το σύστημα υγείας», είπε.

Η ίδια έκανε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να προφυλάξουν τη ζωή τους, ενώ τόνισε πως το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους θα υπάρχει όσο ισχύει η υποχρεωτικότητα εμβολιαμσού.

«Πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει κι όταν δεν ξέρεις και δεν υπάρχει ένα εγχειρίδιο, δίνεις έναν αγώνα με όσα μέσα έχεις. Τα μέσα που έχουμε δεν είναι άλλα από τον εμβολιασμό. Προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να πείσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί».

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα παρθούν νέα μέτρα ή και ότι θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

«Τα 47 ευρώ για PCR test είναι πολλά»

Η βουλετής της ΝΔ τόνισε πως η Ελλάδα είναι η δεύτερη φθηνότερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τα PCR test, όμως αναγνωρίζει ότι τα 47 ευρώ για το τεστ δεν παύουν να είναι πολλά.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι έχει φτάσει η χώρα μας σε ένα σημείο που γίνονται περισσότερα τεστ. Δούλεψε καλά με τα σχολεία και καταφέραμε κι ανοίξαμε και έχουμε πλέον πλήρη εικόνα για ολόκληρο τον μαθητικό πληθυσμό, χάρη στα self test. Ήταν νομίζω κάτι που πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στο υπουργείο Παιδείας, ότι το κατάφερε με επιτυχία και παρά τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν την απόλυτη καταστροφή».

Για την ακρίβεια και την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως κανείς στην κυβέρνηση δεν συζητάει για μείωση του ΦΠΑ, γιατί είναι μία απόφαση οικονομικά δυσβάσταχτη.

Η ίδια δηλώνει ανήσυχη για την κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η οποία θα έχει και άμεση επίπτωση στο κόστος ενέργειας, πέραν κάποιας ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης.

Ως προς την αύξηση του κατώτατου μισθού δήλωσε: «Ξεκινάει άμεσα η διαβούλευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Θα είναι σημαντική φέτος η αύξηση, όχι η συμβολική του 2%. Αργά αλλά σταθερά σημειώνεται αύξηση μισθών. Υπάρχει ευρύτερα μία αύξηση σε τομείς, αρκετά σημαντική, διότι η ανάπτυξη που έχει έρθει απαιτεί περισσότερους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν μεγάλη ζήτηση, άρα οι μισθοί τους είναι πολύ υψηλότεροι», δήλωσε.

Έρχονται πρόωρες εκλογές;

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως αυτές θα γίνουν στην ώρα τους.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, για να συγκρίνουν οι πολίτες την τετραετία Τσίπρα και την τετραετία Μητσοτάκη, να δει τις διαφορές, να δει την συνολική εικόνα και μετά να πάμε σε εκλογές. Είμαι πεπεισμένη ότι ο λαός θα δώσει την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί τα πρώτα 2,5 χρόνια είναι πάντα η εποχή που κάθε κυβέρνηση χτυπιέται αλύπητα».

«Τα Rafale είναι υπεροπλία στο Αιγαίο»

«Τα νέα Rafale μας κάνανε περήφανους. Δεν ξέρω έναν Έλληνα που να μην ένιωσε μεγάλη ασφάλεια και υπερηφάνεια. Είναι, όπως λένε και οι Αγγλοσάξωνες, game changer. Δίνουν υπεροπλία στο Αιγαίο και είναι αεροπλάνα που έχουνπροβληματίσει πολύ την Τουρκία, που περνά δύσκολη φάση, πέραν της οικονομίας της, λόγω του εμπάργκο των Αμερικανών κι έχουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά και σε πιλότους, μετά από εκκαθαρίσεις στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία», είπε για τις νέες ισορροπίες που φέρνει στα ελληνοτουρκικά η άφιξη των 6 Rafale.

«Να μαθαίνουμε στους γιους μας από νωρίς τον σεβασμό στις γυναίκες»

Η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε και σχετικά με τις υποθέσεις βιασμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κι έχουν σοκάρει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες.

«Είχαμε πάρα πολλά χρόνια πολλές τέτοιες περιπτώσεις, που δυστυχώς δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς υπήρχε η αντίληψη ότι εμείς οι γυναίκες φταίμε. Η κοινωνία έχει αλλάξει, αυτή την επιχειρηματολογία δεν τη δέχεται και προσαρμόστηκε το πολιτικό σύστημα και το νομικό πλαίσιο», είπε.

«Η κοινωνία εκπαιδεύεται να υποδέχεται τα θύματα, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο. Η ιστορία του #MeToo οδήγησε τις γυναίκες να μιλήσουν και να καταγγείλουν. Είναι τεράστια η αλλαγή κι αυτό είναι το καλό που βγήκε από αυτή την υπόθεση. Εμείς οι μανάδες που μεγαλώνουμε γιους θα πρέπει από την αρχή, από τότε που είναι πολύ μικρά, να τους μάθουμε τον σεβασμό και την τιμή στη γυναίκα. Τον σεβασμό στη γυναίκα είναι κάτι που πρέπει να μάθεις εγκαίρως για να μην έχουμε την ευθύνη ότι μεγαλώσαμε έναν ψευτονταή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement