Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Μέτρα μόνο για μη εμβολιασμένους (βίντεο)

Στην τοποθέτηση πως η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί ακόμα το μεγάλο πρόβλημα και να δέχεται μεγάλη πίεση από την πανδημία, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας, στο περιθώριο των εγκαινίων που πραγματοποίησε στη νέα μονάδα του ΑΧΕΠΑ.

Στις άλλες περιοχές, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση. «Η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από ότι περιμέναμε, η πίεση της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε, και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, και σιγά σιγά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα λόγω και των εορτών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ».

«Υπό αυτή την έννοια», είπε στη συνέχεια, «η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο», τόνισε.

Κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είχαν συγκεντρωθεί απέξω μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί που διαμαρτυρόταν για τις αναστολές εργασίας και το υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση .

Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: GrTimes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement