Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Οικονόμου για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 50 – 150.000 ραντεβού πρώτης δόσης

Ιδιαίτερα αισιόδοξα για το χτίσιμο του τείχους ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς, καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί νέες ανασφάλειες για την πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

Τη Δευτέρα, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου διενεργήθηκαν περισσότεροι από 120.000 εμβολιασμοί συνολικά, κυρίως για την τρίτη δόση.

Την ίδια ώρα, από την προηγούμενη Τρίτη έχουν γίνει 1.095.944 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης όλων των ηλικιών καθώς και 150.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης εκ των οποίων οι 67.000 είναι για τους άνω των 60 ετών.

Μάλιστα χθες μόνο είχαμε 11.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60 ετών σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων.

Παράθυρο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 50

Για την πανδημία και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού μίλησε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ ξεκαθάρισε πως το lockdown δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης.

«Ο κόσμος επειδή γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να μείνει ανοιχτή η οικονομία, η εκπαίδευση, η κοινωνία έχει την ανησυχία βλέποντας τα κρούσματα να επιμένουν. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουμε πάρει αποφάσεις σώφρονες», είπε ο κ. Οικονόμου στο Mega και χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Επιπλέον, τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον αναγκάζει τις κυβερνήσεις να αναδιαμορφώσουν τις στρατηγικές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική της κυβέρνησης δείχνει να αποδίδει, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

«Η δική μας επιδίωξη είναι να μη χρειαστεί να επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο. Το πρόστιμο δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά να ασκήσουμε μία παραπάνω πίεση σε όσους είναι πιο ευάλωτοι», δήλωσε.

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους πολίτες άνω των 50 ετών είπε ότι δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα. Εκείνο που θα παίξει ρόλο είναι η δυναμική της πανδημίας και η εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement