Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες το βιβλίο του Μ. Μεννή με τίτλο: “Με τα μάτια τα δικά μου”

Είναι έτοιμο από τις εκδόσεις “ΑΠ” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες, ο πρώτος τόμος της αυτοβιογραφίας του Μάρκου Μεννή με τον γενικό τίτλο “Με τα μάτια τα δικά μου” και υπότιτλο “Γεγονότα και έργα σε Χίο και Βόρειο Αιγαίο από την μεταπολίτευση ως σήμερα.

Στις 256 σελίδες του βιβλίου, ο Μάρκος Μεννής περιγράφει με τον δικό του γλαφυρό και παραστατικό τρόπο, όλα όσα έζησε και επηρέασαν τη ζωή και την εξέλιξη του, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια και φτάνοντας μέχρι και την εποχή που υπηρέτησε ως Νομάρχης Λέσβου.

Το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον της εποχής που ο Μ. Μεννής ξεκινούσε την επαγγελματική του αναζήτηση και αποκατάσταση, η αρχή και η εξέλιξη της συνδικαλιστικής του δράσης, και η ενεργή ενασχόληση του με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, είναι οι τρεις βασικές ενότητες του πρώτου τόμου.

Στον πρόλογο του βιβλίου, που έχει γράψει ο φίλος του Μ. Μεννή και γνωστός παλαίμαχος συνδικαλιστής Δημήτρης Πιπεργιάς μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… Σε μία από τις επισκέψεις μου στη Χίο, το καλοκαίρι του 1983, δέχτηκα όπως πάντα την γενναιόδωρη φιλοξενία του. Στη μνήμη μου έχει καταγραφεί μία σκηνή. Ο Μάρκος με βοηθούσε να αποβιβαστώ από το καΐκι του στη στεριά. Γλίστρησα και βρεθήκαμε και δύο στη θάλασσα. Ο Μάρκος αναφώνησε «μαζί και στον πάτο». Η φράση αυτή αποτυπώνει την στενή μας σχέση, την ταύτιση των απόψεων μας και τους αγώνες μας για μία κοινωνία Δίκαιη, Δημοκρατική και Σοσιαλιστική. Με το Μάρκο μοιραζόμαστε πάντα τις πολιτικές μας ανησυχίες, τους μύχιους προβληματισμούς μας και τα προσωπικά μας προβλήματα. Είναι φίλος με όλη τη σημασία της λέξης. Η πρωτοβουλία του να καταγράψει τις εμπειρίες της ζωής του σε ένα βιβλίο είναι σημαντική. Με αυτό τον τρόπο θα περάσουν στους νεότερους και στις επόμενες γενιές οι πλούσιες δημιουργικές εμπειρίες του σαν παραδείγματα, τα περισσότερα προς μίμηση. Εύχομαι καλό ταξίδι στο βιβλίο του. »

Η παρουσίαση του βιβλίου προγραμματίζεται για της 18/8/2021 και το σίγουρα είναι ότι αποτελεί ένα ευχάριστο γεγονός που θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες (!) … συναισθήματα (!) … αλλά και πολλές…. «συζητήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τηλεφωνική απάτη: Καινούργια κόλπα βρίσκουν οι απατεώνες προκειμένου να πάρουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες της Χίου. Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που δέχθηκε η...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Κ.Ε. Φραγκομίχαλος Σε επιστολή του (Καθημερινή 9-9-2023) με τίτλο «Η πολυκέφαλη ανομία φυτρώνει παντού» ο κ. ΄Αρης Μισούλης, αφού εκθέτει πλήθος απροκάλυπτων...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φετινή Ελληνική Mobility, η οποία διεξάγεται στον προαύλιο χώρο του Golden Hall και θα παραμείνει έως το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, έχει προσελκύσει το...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος (Αφιερωμένο στους αγνούς ανιδιοτελείς αριστερούς από τη γυναίκα του μπάρμπα Ανέστη) ΠΡΟΣΟΧΗ: Άκρως ακατάλληλο για ευαίσθητους και αλλεργικούς στην...

Advertisement