Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πομπηία: Ήρθε στο φως χελώνα με το αυγό της σε ανασκαφή

Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας δεν παύει να μας εκπλήσσει. Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στις ανασκαφές του ευρύτερου χώρου ανακάλυψαν μια χελώνα σε άριστη κατάσταση, με άθικτο κεφάλι, τα πόδια και την ουρά της να είναι ακόμα ορατά, μαζί με το αγέννητο αυγό της.

Όπως μεταδίδει το Ιταλικό πρακτορείο ΑΝSΑ, η χελώνα βρέθηκε μισό μέτρο κάτω από το δάπεδο ενός εργαστηρίου στη Via dell’Abbondanza, σε ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε από αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Orientale της Νάπολης μαζί με το Freie Universitat του Βερολίνου και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Gabriel Zuchtriegel, κρατάει στα χέρια του τη χελώνα που βρέθηκε σε ανασκαφή (ANSA/CIRO FUSCO)

Σύμφωνα με την ανθρωπολόγο Valeria Amoretti, η χελώνα φαίνεται πως μπήκε στο σπίτι όπου είχε σκάψει ένα λαγούμι για να γεννήσει το αυγό της, κάτι που όμως τελικά δεν έκανε “και αυτό μπορεί να προκάλεσε το θάνατό της”.

Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας, Gabriel Zuchtriegel, είπε πως η ανακάλυψη “ανοίγει ένα παράθυρο στα τελευταία χρόνια της πόλης κατά τα οποία ολόκληρη η Πομπηία μετατράπηκε σε ένα μεγάλο, παλλόμενο εργοτάξιο”. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού Dario Franceschini: “Η Πομπηία είναι ένας θησαυρός της ιστορίας που συναρπάζει τον κόσμο”.

Παράλληλα με την χελώνα, σημειώνεται πως η εν λόγω ανασκαφή έφερε στο φως ψηφιδωτά και διακοσμήσεις μιας κατοικίας απολύτου κύρους, μεγέθους 900 τετραγωνικών μέτρων και σε μια πολύ κεντρική περιοχή της πόλης. Μια οικία η οποία μάλλον ήταν ιδιοκτησίας μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πομπηιανής ζωής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

Advertisement