Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Μεγάλη πανεξόρμηση πραγματοποιείται σήμερα από τις Κομματικές Οργανώσεις πανελλαδικά, για να φτάσει παντού ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» 12-13 Μάρτη, στον οποίο έχει δημοσιευτεί η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πλούσια δραστηριότητα που είναι σε εξέλιξη από τις ΚΟ, με σημαντική προσπάθεια να γίνεται και στη Χίο, για να σημάνει συναγερμός ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, κι ο λαός να μη διαλέξει στρατόπεδο ληστών, αλλά να χαράξει τη δική του αυτοτελή γραμμή πάλης, για αποδέσμευση απ’ όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με τον ίδιο να έχει την εξουσία και την οικονομία στα χέρια του.

Οι δεκάδες εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους εργασιακούς κι εκπαίδευσης, οι μαζικές συσκέψεις και εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, έχουν ήδη αναδείξει τον έντονο προβληματισμό που διακατέχει τα λαϊκά στρώματα για τις εξελίξεις στην Ανατ. Ευρώπη και όχι μόνο, την ανησυχία που υπάρχει γύρω από τους νέους κίνδυνους που γεννιούνται, αλλά και το διευρυμένο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις θέσεις του ΚΚΕ, την ερμηνεία του για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη δράση του. Σε αυτό το γόνιμο έδαφος, η Απόφαση της ΚΕ μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, στους χιλιάδες με τους οποίους υπάρχουν ήδη ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και σε πολλούς περισσότερους που θέλουν να ενημερωθούν για την πρόταση του ΚΚΕ, θέλουν να συζητήσουν με τους κομμουνιστές την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Η Απόφαση δίνει το έναυσμα ώστε η συζήτηση να πάρει πλατιά χαρακτηριστικά, να πάει ένα βήμα παραπέρα, όντας ακόμα πιο αποδεικτική απέναντι σε μια σειρά από μύθους των κομμάτων του ευρωατλαντισμού μαζί με τις δόσεις αντικομμουνισμού που εξαπολύουν. Ακόμη, ενισχύει το ταξικό κριτήριο ερμηνείας των εξελίξεων που θα βοηθήσει λαϊκές δυνάμεις να μη νομιμοποιούν τα διάφορα προσχήματα των ιμπεριαλιστών, να ξετινάζουν τη στάση αναμονής που καλλιεργούν η επίκληση στη διπλωματία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, η αστική ομοβροντία για το τάχα «ανεπίκαιρο» των αγώνων και διεκδικήσεων. Η Απόφαση προβάλλει την ορθότητα της πολιτικής του Κόμματος που κριτήριο έχει το συμφέρον των λαών και όχι την κερδοφορία και τα συμφέροντα της μιας ή της άλλης αστικής τάξης, που στέκεται σταθερά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, που είναι η πάλη των λαών και όχι οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών.

Ριχνόμαστε λοιπόν με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για να φτάσουν ο «Ριζοσπάστης» και η Απόφαση παντού, να μπει σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκό σπίτι η φωνή του Κόμματος, η θέση του για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η Απόφαση της ΚΕ αναδεικνύει τα εξής ζητήματα:

  • Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία 
  • Τα γεγονότα αποδεικνύουν το ιστορικό πισωγύρισμα που συντελέστηκε πριν 30 χρόνια με την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της ΕΣΣΔ.
  • Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία κρίκος στην αλυσίδα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των προηγούμενων χρόνων. Ο κίνδυνος μιας πιο γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι σήμερα πιο ορατός. 
  • Τα πολεμικά διαγγέλματα των ηγετών της ΕΕ που είναι συνένοχοι στο έγκλημα στην Ουκρανία φανερώνουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας. 
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, με ουσιαστική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας που γίνεται θύτης και ο λαός μας θύμα. 
  • Καμία εμπλοκή! Να μην πληρώσει ο λαός τον πόλεμο! Αυτό είναι το πατριωτικό και διεθνιστικό καθήκον. Ανοίγουμε τον δρόμο για να δώσει τη διέξοδο η εργατική – λαϊκή πάλη!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement