Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης στο τέλος Αυγούστου και ποιοι στο τέλος Σεπτεμβρίου

Μπορεί να βρισκόμαστε 93 ημέρες μακριά από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσής για τη σεζόν 2021/2022, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 και τον καθορισμό του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησής του.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται έως την 31η Αυγούστου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Προς το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στην πλατφόρμα, έως την 23η Ιουλίου 2021, τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων (εκτός του πετρελαίου θέρμανσης) που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.1.2021 έως 28.2.2021 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 29η Απριλίου 2021.

Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης θα καταβάλλεται έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021 για ποσά που προκύπτουν κατόπιν εξέτασης ενστάσεων.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ενδιαφερόμενου ή χορήγησης επιδόματος μικρότερου του αιτούμενου ή αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της επεξεργασίας, δύναται ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αποκλειστικά εγγράφως προς τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών (ΔΙ.ΕΠΙ.ΔΙ.) μέσω της θυρίδας του TAXISnet (επιλογή «Ερωτήματα προς Α.Α.Δ.Ε.», θεματική κατηγορία «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης») μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία θα τεκμηριώνει τους λόγους ένστασης.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα συνολικά 536.162 μοναδιαία Α.Φ.Μ. έχουν λάβει επίδομα θέρμανσης και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement