Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

A. Γεωργιάδης: Το καλάθι δεν είναι διατίμηση, είναι εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού (video)

Για τις παρεμβάσεις στην αγορά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο «καλάθι του Άη Βασίλη» και το «καλάθι του νοικοκυριού» τονίζοντας ότι «το καλάθι δεν είναι διατίμηση, αλλά εργαλείο δημόσιου ανταγωνισμού».

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε μεταξύ άλλων και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης δανείων το οποίο ανακοίνωσαν τα πιστωτικά ιδρύματα λέγοντας ότι η είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των δανειοληπτών δεν συνδέεται με κρατικές επιχορηγήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη

«Η πρώτη φορά που οι τράπεζες βάζουν το χέρι στην τσέπη είναι αυτή» είπε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις ότι καλύπτει ένα μικρό μέρος των δανειοληπτών που βλέπουν τις δόσεις να ανεβαίνουν λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

«Είναι το περισσότερο που έχει γίνει ποτέ», πρόσθεσε υποστηρίζοντας ότι νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ως προς την εμπορική πολιτική των τραπεζών δεν δύναται να υπάρξει γιατί οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες.

«Ο κ. Σταικούρας εκ μέρους της κυβερνήσεως, δίνει μια μάχη με τις τράπεζες. Η πίεση είναι μεγάλη στα όρια που επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία» συμπλήρωσε για το θέμα.

Τι δήλωσε για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και στην πρόθεση της Μαρίας Σπυράκη να ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας υποστηρίζοντας ότι είναι θαρραλέα πολιτική κίνηση. «Η ΝΔ δεν επιτρέπει σκιές. Οι Ευρωπαϊκές Αρχές θα ακολουθήσουν την έρευνα που θα κάνουν και από εκεί και πέρα, όταν με το καλό τελειώσει θα επανέλθει στη ΝΔ», ανέφερε σχετικά ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι «αν η κ. Σπυράκη  ήξερε (ότι συνεργάτης της) λάμβανε παρανόμως τα χρήματα κακώς το επέτρεψε».

Μιλώντας το πολιτικό κλίμα που είναι τεταμένο τόσο με την αποκάλυψη του σκανδάλου QatarQate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, όσο και για το θέμα του Ανδρέα Πάτση που διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης διαχώρισε τις υποθέσεις λέγοντας ότι δεν είναι ίδιας τάξης μεγέθους θέματα.

Όσον αφορά τις κατηγορίες εις βάρος της Εύας Καϊλή που ο κ. Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε «δούρειο ίππο» της ΝΔ ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η γραμμή Ανδρουλάκη για το θέμα Καϊλή είναι αξιοθρήνητη».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement