Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Διάλεξε το φυτό που σου ταιριάζει βάσει της προσωπικότητάς σου

Το ψυχολογικό σου προφίλ κι η προσωπικότητά σου είναι παράγοντες-κλειδί στην επιλογή ενός νέου φυτού για το σπίτι σου. Γιατί όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχει το ιδανικό φυτό για τον καθένα, αναλόγως των στοιχείων που τον χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο.

Πριν επιλέξεις το επόμενο φυτό που θα κοσμήσει τον χώρο σου, τσέκαρε τον οδηγό μας για να αγοράσεις το σωστό, σε σχέση με τον τύπο σου.

Μινιμαλιστής

Η «γλώσσα της πεθεράς», γνωστή κι ως «snake plant» ή επιστημονικά «sansevieria trifasciata», βρίσκεται πρώτη στη λίστα των επιλογών για όσους από εμάς θέλουν ένα πανεύκολο στη φροντίδα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες για το χώρο μας. Μπορεί να ανεχτεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οπότε είναι η τέλεια επιλογή για μια γωνιά ενός δωματίου, χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η «γλώσσα της πεθεράς» ευδοκιμεί σε στεγνά δοχεία, με μηδαμινές ανάγκες ποτίσματος.

Προληπτικός

Αν είσαι από αυτούς που δεν ανοίγουν την ομπρέλα τους σε κλειστούς χώρους και στρίβουν στην πρώτη ματιά με μια μαύρη γάτα, το «τυχερό bamboo» είναι το φυτό για σένα! Σύμφωνα με το feng shui, το «τυχερό bamboo», όπως υποδηλώνει και το όνομά του φέρνει καλοτυχία και συμβολίζει την αφθονία. Ευδοκιμεί σε χώμα ακόμα και σκέτο νερό, αλλά δώσε προσοχή να μην καλλιεργήσεις 4 μίσχους σε μια γλάστρα, γιατί ο μύθος λέει πως αντιστρέφονται τα οφέλη κι η τύχη γίνεται κακοτυχία!

Χαλαρός / Ζαμαμφού

Ο «πόθος», είναι ένα μικρό αναρριχητικό φυτό με φύλλωμα σε σχήμα καρδιάς που δείχνει υπέροχο κρεμάμενο από μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα εύκολο στην περιποίηση φυτό που ταιριάζει σε οποιονδήποτε έχει μια χαλαρή προσωπικότητα. Ο «πόθος» μπορεί να ανεχτεί συνθήκες χαμηλού φωτισμού και είναι ένα από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου όσον αφορά τον καθαρισμό του αέρα.

Ελεύθερο Πνεύμα

Αν τα απρογραμμάτιστα ταξίδια και οι ξαφνικές μετακομίσεις είναι your thing, τα αερόφυτα είναι ιδανικά για σένα! Είναι μικρά, δεν έχουν ανάγκη πολλής φροντίδας και δεν χρειάζονται χώμα ή νερό για να ευδοκιμήσουν. Έχουν τη μαγική ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία από τους εσωτερικούς χώρους από το φύλλωμά τους. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να τα ψεκάζεις με λίγο νερό ή να τα βυθίζεις σε νερό μια φορά την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εξωστρεφής

Η αιχμέα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που συναντάμε σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους. Η αιχμέα ανήκει στην ίδια οικογένεια με την βρομέλια, γι’ αυτό άλλωστε αναφέρεται και ως η «βρομέλια με το ροζ λουλούδι». Ιδανικό σημείο συζήτησης και το τέλειο στοιχείο για να πλαισιώσει έναν χώρο με ζωντάνια.

Σου αρέσει να φροντίζεις τους άλλους

Το Fittonia Verschaffeltii είναι ένα από τα φυτά terrarium της Dennerle, τα οποία συνήθως στο φυσικό τους περιβάλλον αναπτύσσονται πάνω από το νερό. Χρειάζονται την υγρασία οπότε είναι ιδανικά για όσους έχουν προσωπικότητα με διάθεση φροντίδας. Μεγαλώνουν περίπου μέχρι τα 15 εκατοστά, αλλά μπορείς να τα διατηρήσεις πιο κοντά, αφαιρώντας τα κοτσάνια.

Χαρούμενος / Ευχάριστος

Αν έχεις ευχάριστη και αισιόδοξη προσωπικότητα, τα ηλιοτρόπια είναι ιδανικά για σένα. Συμβολίζουν τη διάρκεια, την πίστη και τον θαυμασμό. Είναι γνωστά σαν φυτά της χαράς, καθιστώντας τα «ταμάμ» αν θες να φέρεις χαρά στον χώρο σου. Μπορείς να τα φυτέψεις απευθείας στην αυλή σου ή σε μεγάλα κασπό, σε μέρος με άφθονο ήλιο. Οι σπόροι τους ενεργοποιούνται σε 7 ημέρες και μεγαλώνουν 10 εβδομάδες αφού φυτευτούν.

Καλόβολος

Α γενικά είσαι easy going άτομο, τα χαμηλής συντήρησης παχύφυτα είναι τέλεια για σένα. Έρχονται σε πλήθος χρωμάτων, μεγεθών και έχουν ποικιλία στα σχήματα των φυλλωμάτων τους από στρογγυλά σε ακανθώδη, οπότε σίγουρα υπάρχει κάποιο να ικανοποιεί το γούστο σου. Τα παχύφυτα στολίζουν υπέροχα ένα coffee table ή ένα γραφείο και χρειάζονται πότισμα μια φορά στις 2 εβδομάδες.

Ευέλικτος / Προσαρμοστικός

Τα «χλωρόφυτα» ή αλλιώς «φυτά αράχνη», είναι εύκολα στο μεγάλωμα φυτά για το σπίτι και απέκτησαν το όνομά τους από τον τρόπο που κρέμονται τα φύλλα τους, σαν αράχνες. Είναι χαμηλής συντήρησης και προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες, από μπάνια μέχρι σαλόνια με χαμηλό φωτισμό.

Ευαίσθητος με σκληρό περίβλημα

Η αλόε βέρα είναι η ιδανική αναλογία για κάποιον που είναι σκληρός εξ’όψεως αλλά κατά τ’άλλα συναισθηματικός και «καρδούλα». Είναι γνωστή για το ευεργετικό της gel που είναι ιδανικό για εγκαύματα και δερματικές παθήσεις. Είναι εύκολη στην συντήρηση και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Χρειάζεται όμως ήλιο, οπότε τοποθέτησέ την κοντά σε κάποιο παράθυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement