Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Δίκη Ντεπ – Χερντ: «Τα κροκοδείλια δάκρυα της Άμπερ δεν έπεισαν κανέναν μας», λέει ένορκος

Για «κροκοδείλια δάκρυα» της Άμπερ Χερντ που δεν έπεισαν κανέναν έκανε λόγο ένας εκ των ενόρκων της πολύκροτης δίκης, στην οποία ο Τζόνι Ντεπ κατηγόρησε την πρώην σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και δικαιώθηκε.

Διατηρώντας την ανωνυμία του, ο ένορκος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ABC όπου και κατέθεσε τη δική του γνώμη για τα όσα έλαβαν χώρα στο δικαστήριο. Ο άνδρας χαρακτήρισε τις συναισθηματικές εξάρσεις της Άμπερ Χερντ «ψεύτικες», σχολιάζοντας μάλιστα ότι η ηθοποιός έφερε τους πάντες σε «άβολη θέση» με τα καμώματά της:

«Τα κλάματα, οι εκφράσεις του προσώπου που είχε, το ότι κοιτούσε τους ενόρκους – όλοι μας νιώθαμε πολύ άβολα. Θα απαντούσε μία ερώτηση, θα έκλαιγε και μετά από δύο δευτερόλεπτα θα έπαιρνε μία παγερή έκφραση. Κάποιοι από εμάς χρησιμοποιήσαμε την έκφραση κροκοδείλια δάκρυα», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, ο ένορκος σχολίασε πως όλα όσα έλεγε η Χερντ δεν φαίνονταν να «κολλάνε» μεταξύ τους.

Αυτός, όπως είπε, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι πείστηκαν ότι ίσως να είναι εκείνη το πρόσωπο που πραγματικά άσκησε βία. Υπενθυμίζεται ότι η συκοφαντική δυσφήμιση, για την οποία κατηγόρησε ο Ντεπ τη Χερντ, αφορά ένα άρθρο της ηθοποιού, στο οποίο η ίδια υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Κι άλλα μέλη από την ομάδα των ενόρκων ένιωθαν πως εκείνο που έλεγε ο Ντεπ, στο τέλος της ημέρας φαινόταν πιο πιστευτό. Φαινόταν πιο αληθινός στο πώς απαντούσε τις ερωτήσεις. Η συναισθηματική του κατάσταση ήταν σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια», υποστήριξε ο ένορκος.

 

Ο άνδρας υποστήριξε ότι η ετυμηγορία των ενόρκων βασίστηκε στα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο πλευρές στο δικαστήριο και δεν είχε καμιά σχέση με τα όσα δημοσιεύτηκαν στα social media σχετικά με τη δίκη. Τόσο η νομική ομάδα της Χερντ, όσο και η ίδια η ηθοποιός, υποστήριξαν ότι η «καμπάνια» των θαυμαστών του Ντεπ στο διαδίκτυο επηρέασε σημαντικά την έκβαση της δίκης.

«Τελικά αυτό που πιστεύω πως ήταν αληθινό, είναι ότι και οι δύο ήταν κακοποιητικοί ο ένας για τον άλλο. Δεν νομίζω πως κανείς από τους δύο είναι λάθος ή σωστός. Όμως το να φτάσεις στο επίπεδο του τι κατέθετε, δεν υπήρχαν αρκετά ή καθόλου στοιχεία που να υποστήριζαν τα λεγόμενά της», επεσήμανε ο άνδρας.

Κάτι που έπαιξε επίσης αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση των ενόρκων ήταν, σύμφωνα με τον άνδρα, ο ψεύτικος ισχυρισμός της Χερντ ότι είχε δωρίσει όλα τα λεφτά που πήρε από το διαζύγιο με τον Ντεπ σε φιλανθρωπίες.

«Πήγε σε μία εκπομπή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βίντεο τη δείχνει να λέει στον παρουσιαστή πως έδωσε όλα τα χρήματα και οι όροι που χρησιμοποίησε ήταν “τα έδωσα όλα, τα δώρισα, πάνε”, όμως το γεγονός είναι πως δεν έδωσε σχεδόν τίποτα», είπε ο ένορκος.

Η Χερντ είχε τάξει τα μισά χρήματα στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και τα υπόλοιπα στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Στην δίκη, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι είχε δώσει ελάχιστα χρήματα στην μια οργάνωση και τίποτα απολύτως στην άλλη.

Όταν η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεζ, πίεσε την 36χρονη να παραδεχθεί την αλήθεια, η Χερντ υποστήριξε ότι το γεγονός πως είχε υποσχεθεί τα χρήματα ισοδυναμούσε με το να τα είχε πράγματι δώσει, κάτι που, όπως φάνηκε στην πορεία, δεν φάνηκαν να συμμερίζονται οι ένορκοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement