Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Οι ένορκοι σε συνεδρίαση – Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση

Οι ένορκοι έχουν αποσυρθεί από την Παρασκευή για να λάβουν απόφαση στην πολύκροτη δίκη που σημαδεύτηκε από την αμοιβαία εκτόξευση κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία και έφερε σε σύγκρουση τον Τζόνι Ντεπ με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ ενώπιον αμερικανικού δικαστηρίου ρίχνοντας επί έξι εβδομάδες τους προβολείς της δημοσιότητας σε ωμές λεπτομέρειες της ζωής τους.

Η ζωή της Άμπερ Χερντ «έχει γίνει κόλαση» από την έναρξη της δίκης, δήλωσε η συνήγορός της Ιλέιν Μπρέντχοφτ κατά την τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου του Φέρφαξ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Η συνήγορος ζήτησε από τους ενόρκους – πέντε άνδρες και δύο γυναίκες – να απορρίψουν την μήνυση του Τζόνι Ντεπ «για να της επιτρέψουν να συνεχίσει την ζωή της και να μεγαλώσει το παιδί της».

Ο 58χρονος ηθοποιός θέλει επίσης «να συνεχίσει την ζωή του», είχε προηγουμένως δηλώσει η συνήγορός του Καμίλ Βάσκες.

Οι ένορκοι αποχώρησαν έπειτα από δίωρη συνεδρίαση χωρίς να έχουν λάβει απόφαση. Θα επανέλθουν στο δικαστήριο αύριο, αφού η σημερινή ημέρα είναι αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο σταρ του σίκουελ «Πειρατές της Καραϊβικής» έχει μηνύσει για δυσφήμηση την πρώην σύζυγό του, η οποία είχε αναφερθεί σε άρθρο στην Washington Post το 2018 σε ένα «δημόσιο πρόσωπο που ενσαρκώνει την συζυγική βία», χωρίς να κατονομάσει τον Τζόνι Ντεπ.

Ο Τζόνι Ντεπ απαιτεί αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων με το επιχείρημα ότι το άρθρο κατέστρεψε την καριέρα και την υπόληψή του.

Η Άμπερ Χερντ, των ταινιών «Justice League» και «Aquaman» πέρασε την αντεπίθεση και απαιτεί διπλάσιο ποσόν αποζημίωσης. Δηλώνει ότι αυτή η άχρηστη μήνυση παρατείνει «τις εναντίον της καταχρήσεις και την παρενόχληση στις οποίες την έχει υποβάλει ο Τζόνι Ντεπ».

«Μία και μοναδική επίθεση»

Αν οι ένορκοι αποφασίσουν ότι «η Άμπερ δεν έχει υποστεί παρά μία και μοναδική επίθεση, κερδίζει», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της, ο Μπεν Ρότενμπορν, αφού απαρίθμησε τους πολυάριθμους καυγάδες του ζεύγους, ορισμένοι από τους οποίους κατέληγαν σε βιαιοπραγίες.

«Σκεφτείτε το μήνυμα που ο κ. Ντεπ και οι συνήγοροί του στέλνουν στην Άμπερ και κατ’ επέκτασιν σε κάθε θύμα συζυγικής βίας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο άρθρο στην Washington Post.

«Αυτή η δίκη σημαίνει κάτι περισσότερο από την υπόθεση «Τζόνι Ντεπ κατά Άμπερ Χερντ», αφορά την ελευθερία της έκφρασης. Υπερασπιστείτε την , προστατέψτε την », δήλωσε απευθυνόμενος προς τους ενόρκους.

«Η πρώτη τροπολογία (του αμερικανικού Συντάγματος) δεν προστατεύει όσους ψεύδονται και δυσφημούν τους άλλους», απάντησε η Καμίλ Βάσκες.

Η συνήγοροι του Τζόνι Ντεπ κατήγγειλαν «τα ψέματα» της Αμπερ Χερντ, η οποία «επεδίωξε να καταστρέψει τον πρώην σύζυγό της».

«Εδώ και ακριβώς έξι χρόνια, στις 27 Μαΐου 2016, η κα. Χερντ μπήκε σε ένα δικαστήριο και κατέθεσε ψευδή μήνυση για ενδοοικογενειακή βία», δήλωσε η κα. Βάσκες, δηλώνοντας ότι ο πελάτης της ήταν που είχε πέσει θύμα βιαιοπραγιών εκ μέρους της συζύγου και όχι το αντίθετο.

Ο έτερος συνήγορός του, ο Μπεν Τσου, υπενθύμισε ότι «ποτέ καμία γυναίκα πριν από την Άμπερ Χερντ δεν είχε κατηγορήσει τον Τζόνι Ντεπ ότι σήκωσε χέρι επάνω της στα 58 χρόνια και καμία επίσης δεν το έχει κάνει έκτοτε».

Ο Τζόνι Ντεπ «έχασε τα πάντα» και «σβήστηκε από το Χόλιγουντ» μετά το άρθρο που δημοσιεύθηκε από την πρώην σύντροφό του, δήλωσε ο συνήγορος, «διότι όλοι κατάλαβαν για ποιον μιλούσε».

Θανατικές απειλές

Ο ηθοποιός «υποστηρίζει και πιστεύει στο κίνημα #MeToo, που καταγγέλλει την βία κατά των γυναικών», διαβεβαίωσε η συνήγορος.

Από τις 11 Απριλίου, μπροστά από το σώμα των ενόρκων έχουν παρελάσει δεκάδες μάρτυρες, ενώ ηχητικές και οπτικές καταγραφές έχουν αποκαλύψει σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της κοινής ζωής του ζευγαριού που καμία σχέση δεν έχουν με το γκλάμουρ του Χόλιγουντ.

Η ηθοποιός διηγήθηκε πώς ο Τζόνι Ντεπ μεταβαλλόταν σε «τέρας» υπό την επήρεια εκρηκτικού κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ και ότι δεν ακολουθούσε θεραπεία απεξάρτησης.

Η ΑΆμπερ Χερντ τον κατηγόρησε ότι την είχε βιάσει χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι αλκοόλ τον Μάρτιο 2015, έναν μήνα μετά τον γάμο του, στην Αυστραλία όπου ο ηθοποιός γύριζε την πέμπτη συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Εκείνη την ημέρα, βρέθηκε με κομμένο το άκρο ενός δακτύλου του και νοσηλεύθηκε. Δηλώνει ότι προκλήθηκε από σπασμένο μπουκάλι που του εκσφενδόνισε η Άμπερ Χερντ. Εκείνη διαβεβαιώνει ότι τραυματίσθηκε μόνος του.

Αφού τον εγκατέλειψε, τον Μάιο 2016, η Άμπερ Χερντ ισχυρίζεται ότι έγινε στόχος εκστρατείας δυσφήμησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατέστρεψε την καριέρα της.

Καταγγέλλει ότι είναι στόχος «παρενόχλησης» από την αρχή της δίκης, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση, και ότι έχει δεχθεί «χιλιάδες» θανατικές απειλές.

Ο Τζόνι Ντεπ από την πλευρά του μπορεί να υπολογίζει την υποστήριξη εκατοντάδων θαυμαστών του, που τον επευφημούσαν καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης.

Ο ηθοποιός έχει ήδη χάσει μία πρώτη δίκη για δυσφήμηση στο Λονδίνο το 2020, κατά του βρετανικού ταμπλόιντ The Sun, που τον είχε χαρακτηρίσει «βίαιο σύζυγο».

Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και δηλώνουν ότι κάθε ένας του έχει χάσει 40 και 50 εκατομμύρια δολάρια από την πτώση του κασέ τους μετά την δημοσίευση του άρθρου στην Washington Post.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement