Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Η Τζένα Τζέιμσον διαγνώστηκε με το σπάνιο σύνδρομο Guillain-Barré και δεν μπορεί να περπατήσει

Η διάσημη πρώην πορνοστάρ, Τζένα Τζέιμσον, διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré και βρίσκεται στο νοσοκομείο αφού δεν μπορεί να περπατήσει και χρειάζεται να ακολουθήσει θεραπεία.

Η περιπέτεια της υγείας της πρώην πορνοστάρ με το σπάνιο σύνδρομο έγινε γνωστή από τον σύντροφό της, τον Ισραηλινό επιχειρηματία Λιόρ Μπίτον, ο οποίος αποκάλυψε ότι η 47χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο επειδή δεν ένιωθε καλά και υπέφερε από εμετούς για δύο εβδομάδες.

Ο ίδιος, είπε για την κατάσταση της υγείας της σε ένα story στο Instagram το Σάββατο (8.1.2022) ότι «όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι, βασανιζόταν. Οι μύες των ποδιών της ήταν πολύ αδύναμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει στο μπάνιο. Για να πάει στο μπάνιο, έπρεπε να τη βοηθήσω, να τη σηκώσω από το κρεβάτι και να την κρατάω. Μετά, μέσα σε δύο μέρες, η κατάσταση χειροτέρεψε, τα πόδια της άρχισαν να μην την κρατούν, αδυνατούσε να περπατήσει».

Οι δυο τους πήγαν ξανά στο νοσοκομείο και τότε η Τζένα Τζέιμσον διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο προκαλεί μυική αδυναμία και τα συμπτώματά του ταλαιπωρούν τους ασθενείς για εβδομάδες έως και χρόνια. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν το ξεπερνάνε ποτέ και παρουσιάζουν μόνιμη νευρική βλάβη.

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, αναφέρει πως το σύνδρομο Guillain-Barré πρόκειται για μια «σπάνια, αυτοάνοση διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα καταστρέφει τα νεύρα, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και μερικές φορές παράλυση».

Σε ένα ακόμη story στο Instagram, ο σύντροφος της 47χρονης Αμερικανίδας, ανέφερε ότι ξεκίνησε θεραπεία για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο με υψηλή δόση ανοσοσφαιρίνης. «Κάνει φυσικοθεραπεία, για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Οι γιατροί ξεκινούν τη θεραπεία για να δουν πώς θα πάει. Συνέχιστε, λοιπόν, να προσεύχεστε».

Η ίδια η πρώην πορνοστάρ και μητέρα της 4χρονης Μπατέλ Λου, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο επιβεβαίωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο Guillain-Barré και ευχαρίστησε τους διαδικτυακούς της φίλους για τα μηνύματα στήριξης που της έστειλαν.

Έσπευσε να διευκρινίσει, επίσης, ότι το σύνδρομο δεν αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού αφού δεν έχει εμβολιαστεί. Στο παρελθόν, μάλιστα, η Τζένα Τζέιμσον έχει κάνει γνωστές τις αντιεμβολιαστικές απόψεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement