Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Γκάφα Ερντογάν: Το παραλήρημα για την Τριπολιτσά συνοδεύτηκε με λάθος φωτογραφία

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει σε ακόμη μία προκλητική ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ευκαιρία να προκαλέσει βρήκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με tweet του αναφέρεται στην άλωση της Τριπολιτσάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 201 ετών από το ιστορικό γεγονός.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Όμως, ο πίνακας με φωτογραφία του οποίου συνόδευσε την ανάρτησή του, ήταν από άλλη μάχη. Πρόκειται για έργο του Georg Philipp Rugendas, ο οποίος απεβίωσε το 1742. Ο εν λόγω πίνακας απεικονίζει τη μάχη του Πετροβαραντίν.

Η εν λόγω μάχη έγινε στις 5 Αυγούστου 1716, κατά τη διάρκεια του Αυστροτουρκικού πολέμου, όταν ο οθωμανικός στρατός πολιόρκησε το φρούριο του Πετροβαραντίν, το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο των Αψβούργων, σύμφωνα με το Wikipedia.

Οι Οθωμανοί προσπάθησαν να καταλάβουν το φρούριο, που ήταν στα στρατιωτικά σύνορα της μοναρχίας των Αψβούργων- το σημερινό Νόβι Σαντ της Σερβίας- αλλά υπέστησαν ήττα από στρατό που είχε το μισό μέγεθος από το δικό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΧΙΟΣ

Ο Πρόεδρος και  τα  μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Χαλκειούς  σε εκδήλωση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του Χωριού εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς την Αστυνομική Δνση...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο SUV αυτοκίνητο στην Ευρωπαϊκή γκάμα της Mazda και θα γίνει η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας. Σε αυτήν...

Advertisement