Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συμφωνία Moderna και Μerck για ανάπτυξη και εμπορία εμβολίου κατά του καρκίνου

Οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες Moderna και Merck ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έχουν συνάψει συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη και εμπορία ενός εμβολίου αγγελιαφόρου RNA, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση και χορηγείται μαζί με ένα ογκολογικό φάρμακο, για ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Moderna και ο όμιλος Merck  συνεργάζονται από το 2016 για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Merck θα πληρώσει τώρα 250 εκατομμύρια δολάρια στη Moderna για να ασκήσει μια επιλογή που είχε συμφωνηθεί στην αρχή της συνεργασίας τους και να προχωρήσει με τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν φέρει το μελλοντικό προϊόν στην αγορά. 

Η αμερικανική εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη μετάδοση εντολής στα ανθρώπινα κύτταρα ώστε να παρασκευάζουν τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό για να συνηθίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να τον αναγνωρίζει και να τον εξουδετερώνει, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θεραπείες κατά της γρίπης. HIV, αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορους τύπους καρκίνου. 

Από την πλευρά του, ο όμιλος Merck πραγματοποιεί μεγάλα κέρδη με το ογκολογικό του φάρμακο Keytruda, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο του τζίρου του.

Τα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή Φάσης 2 που δοκιμάζει επί του παρόντος ένα εμβόλιο αγγελιοφόρου RNA της Moderna που χορηγείται παράλληλα με το Keytruda σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο μελανώματος αναμένονται μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Υπάρχουν ήδη κάποια εμβόλια για πρόληψη (όπως αυτό κατά του ιού των θηλωμάτων) ή για τη θεραπεία ορισμένων καρκίνων. Περισσότερες κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη για τη δοκιμή θεραπειών έναντι ενός ευρύτερου φάσματος καρκίνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement