Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έρευνα: Η μακρά Covid κρατά 4 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός εργασίας

Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά το εργατικό δυναμικό στις ΗΠΑ. Η μακρά Covid (long Covid), ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που εμφανίζονται μήνες μετά την ανάρρωση από τον ιό, εμποδίζει έως και 4 εκατομμύρια Αμερικανούς να εργαστούν, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μελέτη του Ινστιτούτου Brookings, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (24/8), διαπίστωσε ότι περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανοί σε ηλικία εργασίας (μεταξύ 18 και 65 ετών) πάσχουν σήμερα από μακρά Covid.

Τα άτομα που πάσχουν από μακρά Covid αντιμετωπίζουν μια σειρά από συμπτώματα που μπορεί να καταστήσουν δύσκολη την εργασία, όπως εγκεφαλική «ομίχλη», άγχος, κατάθλιψη, κόπωση και αναπνευστικά προβλήματα.

Το Ινστιτούτο Brookings εκτιμά ότι 2 έως 4 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι άνεργοι εξαιτίας της πάθησης αυτής. Όπως αναφέρει το CNN, τα 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης αντιπροσωπεύουν το 1,8% του συνολικού εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς πολλοί κλάδοι, όπως η εκπαίδευση, η εστίαση και η υγειονομική περίθαλψη, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις εργατικού δυναμικού που συμβάλλουν στον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Τον Ιούνιο η οικονομία των ΗΠΑ είχε 10,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας που δεν είχαν καλυφθεί. Αν και αυτό είναι μειωμένο σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα των 7 εκατομμυρίων πριν από την πανδημία.

Το οικονομικό κόστος από τη μακρά Covid είναι επίσης σημαντικό. Με βάση τον μέσο μισθό των ΗΠΑ που ανέρχεται σε 1.106 δολάρια την εβδομάδα, το Brookings εκτιμά ότι η απουσία 3 εκατομμυρίων ανθρώπων από το εργατικό δυναμικό εξαιτίας της μακράς Covid, μεταφράζεται σε περίπου 168 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε χαμένα κέρδη.

Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν περιλαμβάνει την πλήρη οικονομική επιβάρυνση από τη μακρά Covid, σημείωσε το Brookings, μια επιβάρυνση που περιλαμβάνει το κόστος της χαμηλότερης παραγωγικότητας των ανθρώπων που εργάζονται ενώ είναι άρρωστοι, το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και την χαμένη παραγωγικότητα των φροντιστών.

«Εάν οι ασθενείς με μακρά Covid δεν αρχίσουν να αναρρώνουν πιο γρήγορα, το οικονομικό βάρος θα συνεχίσει να αυξάνεται», έγραψαν οι συντάκτες της έκθεσης.

Οι συγγραφείς εκτιμούν ότι αν ο αριθμός των ασθενών με μακρά Covid αυξάνεται κατά 10% κάθε χρόνο, μετά από 10 χρόνια το ετήσιο κόστος των χαμένων μισθών θα ανέρχεται σε μισό τρισεκατομμύριο δολάρια.

«Οι επιπτώσεις αυτές ενδέχεται να επιδεινωθούν με την πάροδο του χρόνου, εάν οι ΗΠΑ δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα», ανέφεραν οι συγγραφείς του Brookings.

Ζητούν τουλάχιστον πέντε κυβερνητικές δράσεις για την ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης από τη μακρά Covid: καλύτερη πρόληψη και θεραπεία, διευρυμένη άδεια ασθενείας επί πληρωμή, βελτιωμένες προσαρμογές στον χώρο εργασίας, ευρύτερη πρόσβαση στην ασφάλιση αναπηρίας και ενισχυμένη συλλογή δεδομένων.

ΠΗΓΗ: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement